Lammeskanke er godt. Det er måske min favorit vinterret. Udover dette får man en “gratis” lammeskank med når man udbener lammeboven til den fantastiske Lammeporchetta. Dette giver muligheder til at prøve nye opskrifter.
I denne prøver jeg at få lidt bid i den med chili øl og cayennepeber. Den blev ikke stærk, men god!
Jeg kogte ind saucen til en glaze. Som min smagsdommer, konen, sagde: Den bedste glaze du har lavet!
Jeg drak en ale til.
Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Chili Tripel Lammeskanke
Velsmagende lammeskanke
Ingredienser
- 2 stk lammeskanke
- 1 tsk olie
- 2 stk Gulerødder kuttet i store tern
- 1 stk Løg hakket
- 1 stilk Bladselleri kuttet i 1 cm store skiver
- 3 fed hvidløg hakket
- 1 spsk tomatpuré
- 0,5 l belgisk ale jeg brugte chili triple fra Midtfyns Bryghus
- 0,5 l kødfond lam eller okse
- 2 stilke Rosmarin hakket
- 1 ksnp Cayennepeber
- 1 tsk salt
- frisk peber
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- Gnid salt og peber på dine lammeskanke.
- Varm olie i en gryde på medium/høj varme. Brun lammeskankene på alle sider. I 5-6 minutter per side. Fjern fra gryden. Reducer varmen til medium.
- Nu hælder du de hakkede gulerødder, løg, hvidløg og bladselleri i gryden. Steg til de begynder at blive lidt bløde og safter kommer ud. I ca 2-3 minutter.
- Tilsæt tomatpure og rør ind. Lad det stege videre i 1 minut
- Hæld in øl og rosmarin. Rør rund. Øg varmen for at få det til at simre ,
- Når det simrer lægger du skankene tilbage.. Reducer varmen og lad de simre under låg til de er helt møre så du kan pille kødet med en gaffel. Det tager ca 2,5 til 3 timer
- Fjern skankene. Hold de varme. Reducer saucen.
- Jeg havde lavet masse fond, så jeg tog en del af den og reducerede den til en glaze. Fantastisk! Resten af fonden sparer jeg til en anden gang
- Server! Vi serverede med gulrodpuré
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer