Hver sommer får vi en ny grillfavorit, noget vi ikke har lavet før, som nu bare skal laves igen og igen.  Denne sommer købte vi en rotissiere til grillen, og favoritten er Porchetta, både af svin og lam.  I denne opskrift er det en lammeporchetta, overøset med en ølsauce.

Jeg har valgt en lammebov, i stedet for lammeslag, da det er mere smag i boven.  Om det er muligt, få den benet ud hos slagteren, da det ikke er det nemmeste at få et godt resultat.

Den første sauce jeg lavet var uspiselig.  Jeg brugte kun porter som væske.  Men siden det er så varmt i drypbakken, blev den for bitter.  Jeg havde frygtet dette, men ville prøve.  Anden gang brugte jeg en brown ale blandet med fond.  Resultatet blev udmærket.

Når lammet er færdigt, får den en fantastisk smag.  Vi serverede med nye kartofler. Mmmmmmm!  Har du et fantastisk pålæg til brødet næste dag.

Til lammet drak vi en god Brown Ale – se hvordan øl og mad passer sammen her

Lammeporchetta med ølsauce

Fantastisk smagfuld Lammeporchetta
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Lammeporchetta

  • 1 stk lammebov Få slagteren til at bene ud boven. Du kan også bruge lammeslag
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 2 stk skalotteløg hakket
  • 4 stilke basilikum
  • 6 stilke Timian
  • 6 stk rosmarinkviste
  • 1 stk citronskal fra en økologisk citron
  • 1/2 stk citronsaft saften fra en halv økologisk citron
  • salt
  • Peber

Ølsauce

  • 2-3 dl øl ikke for bitter, helst en brown ale
  • 3 dl fond lam eller okse
  • 2-3 stk Gulerødder hakket i groft tern
  • 1-2 stilke Bladselleri hakket
  • 1-2 stk skalotteløg hakket
  • 2-3 fed hvidløg hakket
  • evt andre grønsager

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • Rids lammeboven i harlekintern på fedtsiden. Drys salt over. Vend boven
  • Pil basilikum, rosmarin og timian fra kvistene. Hak basilikum og timian, som drysses over lammets kødside
  • Drys hakket skalotteløg, hvidløg, basilikum blade og citronskal, over lammets kødside. Hæld saften fra citronen over, samt drys salt og peber over.
  • Rul sammen lammeboven. Det skal være så stramt som muligt, og bind kødsnoren stramt også. Da holdes porchettaen samlet under grilningen
  • Grill Lammeporchettaen på inderekte varme. Ved en temperatur på 160-180 grader skal den grilles i ca 1,5 timer afhængig af størrelse. Kernetemperatur skal være 62 grader. Vi har en rotissiere så det er nemt. Har du ikke en rotissiere, så vender du porchettaen hvert 20 minut.
  • Placer drypbakke med ingredienserne til ølsauce under porchettaen. Hæld væde fra dypbakken over hvert 20 minut
  • Mens porchettaen hviler kan du lave saucen færdig. Vi blendet det som var i drypbakken og det blev en fantastisk sauce
  • Vi serverede med nykartofler og salat. Men du kan også servere som sandwich
Keyword Grill, Lam, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var