5 ingredienser og 5 minutter, og Wupti du her en 100% plantebaseret og lactosefrit alternativ til Creme Fraiche. Denne er lavet helt uden soja også.
I forbindelse mit sildeprojekt, var det et stort ønske om at lave de 100% plantebaserede. Det var også nogle som helst ville undgå at det var soja i.
Derfor prøvede jeg mig lidt frem og kom frem til denne opskrift. Den brugte jeg i flere af mine batches med sild, og den fik god tilbagemelding.
Den kan være lidt grov, så vil du have den veldig cremet, kan du køre nødderne gennem en krydderikvern først.
Øllet giver ekstra smag og dybde til din creme fraiche.
Velbekomme!
Til retten drikker jeg en god hvedeøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle hvedeøl du kan prøve.
WIT fra Midtfyns Bryghus
God Sam Wit Tighed fra Small Batch Bornholm
Tia Loco fra Beer Here
Plantebasert Crema Fresca - eller vegansk creme fraiche
Ingredienser
- 140 g rå cashewnødder
- 125-180 ml vand
- 3 spsk øl hvedeøl
- 2 stk lime saften fra eller 1 stor
- 0,5 tsk groft salt
Sådan gør du
- Find frem dine ingredienser
- Tilsæt alle ingredienser i en blender. Den skal være kraftig
- Blend til den er cremet. Start med 125 ml vand, og læg til en spsk om gangen til du får den konsistens du ønsker
- Sæt på køl, før du serverer