Flæskesvær – eller slagter bolcher er bare svinsk godt.  Min favoritsnack.  Jeg bruger det også i min BBQ Slankekur.  Der er ingen kulhydrater, så der er frit frem!  Du kan nemt lave det selv, og det bliver supergodt.  Efter jeg har fået en finmasket rotisserikurv, er det endnu nemmere!

Hvorfor er Flæskesvær så populært i Danmark?

For det første er flæsk generelt en vigtig ingrediens i den danske madkultur, og flæskesvær er en af de mere mere karakteristiske og unikke dele af svinekødet. Mange danskere har en nostalgisk tilknytning til flæskesvær, som minder dem om barndommen eller traditionelle danske retter.

Derudover flæskesvær en billig snack, der er nem at tilberede og kan findes i de fleste supermarkeder og købmænd. Flæskesvær kan også nemt laves derhjemme i ovnen eller på panden.

Endelig er flæskesvær en meget smagfuld snack med sin sprøde og salte smag, som er populær blandt mange danskere. Det kan være en lækker og tilfredsstillende snack eller tilbehør til øl eller snaps, hvilket er en populær måde at nyde det på i Danmark.

Samlet set er sprøde flæskesvær en populær snack i Danmark på grund af deres smag, nemme tilgængelighed og tilknytning til den danske madkultur.

Jeg koger mine flæskesvær i en blanding af øl og vand for ekstra smag og sprødhed. Når du har kogt de, kan du vælge at krydre de med de dejlige krydderier du vil.  Mange bruger kun salt, men jeg synes også det er godt med chili

Det er en af de bedste ølsnacks!  Den går til de fleste øl!

Slagter bolcher - flæskesvær på rotisseri

Dejlige flæskesvær lavet på rotisseri
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
50 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 0

Equipment

Ingredienser
  

  • 1 kg flæskesvær
  • 3 l vand
  • 1 l øl
  • 60 g salt
  • krydderi valgfrit

Sådan gør du
 

  • Skær dine flæskesvær i strimler. De skal være cirka 1 cm brede og 5-6 cm lange.
  • Kog op vand og øl i en gryde, og tilsæt dine strimler og 60 g salt. Lad de koge i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.
  • Jeg lod de tørre i mit dørslag, men du kan også fordele de på køkkenpapir og lade de tørre.
  • Tænd din grill til 230 grader. Jeg tændte de yderste sidebrændere og bagbrænderen på medium. Det var en kold, blæsende vinterdag og det gav 230 grader, men indstil efter forholdene.
  • Læg dine strimler i din rotiserri kurv og krydre med dit foretrukne krydderi. Du skal bruge meget krydderi om de skal smage af noget
  • Luk din kurv og kom den på grillen. Det er meget vigtig at der en drypbakke under kurven, gerne med lidt vand i. Strimlerne smider meget fedt, og har du ikke drypbakke, kan det blive fedtebrand.
  • Nu skal de grilles i 45-60 minutter, til de har den farve du kan lide. Pas på det går rigtigt hurtig mod slutten
  • Server!

Noter

Opskrift 312
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var