Kan man få en burger til at blive smagfuld, spændende og fantastisk som vegetar?

Selvfølgelig! Min favorit er at bruge sorte bønner, da de giver en god basiskonsistens. Husk bare, at du ikke skal have for blød en blanding. Derfor kan det være en god ide at tørre bønnerne i ovnen først og bagefter smagsopbygge med forskellige krydderier.

Server med det tilbehør, du elsker i en burger. Tip: Prøv ostesovs i stedet for ost.

Den ultimative vegetariske ølburger

Dejlig og smagfuld burger
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Grill, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 ds sorte bønner drænet og tørret
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 stk rød peber
  • 0,5 stk løg finhakket
  • 2-3 dl ale
  • 3 fed hvidløg finhakket
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chilipeber
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 110 g brødrasp
  • 2 stk æg
  • 1 spsk vegetar Worcestershiresauce
  • 2 spsk BBQ Sauce
  • Øl ostesovs se opskrift http://xn--logfolk-p1a.dk/dejlig-og-smagfuld-oel-ostesovs/

Sådan gør du
 

  • Dræn de sorte bønner, læg dem i en container og knus dem let. Hæld ale over bønnerne, så de dækkes, og lad dem marinere i 2-3 timer.
  • Tænd ovnen til 160 grader. Spred bønnerne på et bagepapir i en bradepande og lad dem tørre i ovnen i 15-20 minutter.
  • Mens de sorte bønner er i ovnen, sauteres lidt hvidløg, løg og rød peber sammen i cirka 5 minutter. Aftør blandingen, når den er færdigstegt - vi vil ikke have fugtigheden med i burgeren.
  • I en stor skål eller foodpocessor lægger du de resterende ingredienser (spidskommen, chilipulver, hvidløgspulver, røget paprika, brødkrummer, ost, æg, worcestershire, ketchup, salt og peber).
  • Rør det hele sammen og tilsæt derefter de sorte bønner. Mos blandingen med en gaffel, og efterlad nogle større stykker bønner.
  • Lav så burgere i passende størrelse (ikke for store)
  • Læg burgerne på smurt aluminiumsfolie og grill 8 minutter på hver side. Grilles ved ca. 180 grader.
  • Smager fantastisk med ølfritter, ølketchup, ølmayo, avacado, ostesovs, løg og øl.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var