Ostesovs er godt, og en fantastisk erstatning for vanlig ost på burger! Dejlig tyk, og så vidt flydende.

Jeg har brugt en belgisk ale, men du kan bruge din favoritøl!

Denne dejlige ret kommer originalt fra Kentucky

Øl ostesovs

Dejlig ostesovs til Burgeren
No ratings yet
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk, vegetar

Ingredienser
  

  • 60 g Smør
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 250 ml belgisk ale
  • 450 g cheddarmoms
  • 1 ksnp salt
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 ksnp cayennepeber
  • 1 tsk hvidløgspuæver

Sådan gør du
 

  • Læg smørret i en medium gryde, og varm det over medium varme, indtil det er smeltet.
  • Når smørret er smeltet, tilsættes melet og piskes, indtil blandingen begynder at boble og skumme. Fortsæt med at piske i yderligere 1 minut.
  • Hæld langsomt øllet i, mens du konstant pisker. Når øl er piske ind, lad det koge op til at simre, rør rundt af og til. Fortsæt med at simre, indtil smørblandingen begynder at tykne, den skal holder sit dække bagsiden af en ske.
  • Sluk for varmen, og tilsæt ost, Lidt ad gangen, under omrøring efter hver tilsætning, indtil den er helt smeltet. Hvis osten ikke smelter, skal du tænde for ovnen igen på den laveste varme for at hjælpe.
  • Når al osten er smeltet, røres salt, hvidløgs-pulver og cayenne i. Smag saucen til, og juster krydderierne efter dine ønsker.
  • God på burger!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var