Flæskestegen er god i sig selv, men kan man gøre den bedre? Hvad om vi drukner den i øl? Øl kan jo mørne kødet, og er god for sværen, da den er med til at drage fedtet ud, og hjælper med til den skal blive sprød.
Jeg tester teorien. Jeg køber en flæskesteg, og deler den i to. Den ene del lader jeg ligge neddruknet i øl i godt en time, den andre laver jeg på almindelig måde. De burde laves på grill, men den gik tom for gas, så vi lavede de i ovnen.
Når jeg redder flæskestegen fra drukningsdøden, kan jeg allerede se en forskel. Kødet har blevet lidt mørkere af øllet, men specielt sværen ser jeg forskel. Den har begyndt at åbne sig, som et tegn på at fedtet forsvinder.
Jeg laver de på sædvanlig måde. Salter sværen godt, og lægger et par laurbærblade i. Sætter de i ovnen og venter spændt. Resultatet er fantastisk. Saftig steg med sprød svær. Bedre en referenceprøven.
Til stegen serverede jeg ølsyltet rødkål
Til flæskestegen skal du drikke øl. Stærk pilsner, Bock eller Ale er at anbefale.
Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her:
Druknet Flæskesteg
Ingredienser
- 1 stk Flæskesteg 1,5 kg
- 1 l Ale Det skal være nok til at dække stegen
- 3 stk Laurbærblade
Sådan gør du
- Find frem ingredienserne
- Læg stegen i øl, så det dækker stegen, eller vend den så sværen er i øl hele tiden
- Salt sværen og læg i laurbærblade
- Steg ved ca 200 g, til der er en kernetemperatur er ca 65 grader. Er ikke sværen sprød, skru op for varmen til sidst.
- Server!
Seneste kommentarer