Da vi besøgte den fantastiske ølbaren Southampton Arms i London fik vi en flæskestegsandwich med æblemos. Den smagte simpelten fantastisk.
Derfor har vi kombineret 2 opskrifter her fra siden. Druknet æbleflæsk og æblemos med ale. Det bliver en fantastisk kombination.
Flæskestegen er langtidsstegt, så den bliver bliver ekstra saftig og mør.
Til flæskestegsandwichen smager det godt med en god lagerøl, eller en lys ale. Sunshine fra Midtfyen smager godt til!
Sådan passer øl og mad sammen.
Druknet flæskestegsandwich med æblemos og ale
Ingredienser
- 1 stk Flæskesteg
- 0,5-1 l Ale så I dækker stegen. Jeg brugte Moonshine fra Midfyn
- salt nok til at salte sværen godt
- 6 stk briocheboller
æblemos med ale
- 4 stk Syrlige æbler
- 200 g rørsukker
- 1 dl Ale jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus
- 1 kvist Timian
- 1 stk vaniljestang
Sådan gør du
- Læg stegen i øl, så det dækker stegen, eller vend den så sværen er i øl hele tiden. Lad den marinere i ca 30-60 minutter
- Tænd for grillen/ovnen på 90-100 grader
- Tør af flæskestegen med tørkerul. Tjek sværen, de skal være ridset til kødet, men ikke i kødet. Salt godt ned mellem sværene
- Læg stegen på grillen. Gerne med sværen ned de første 30 minutter. Det er valgfrit
- Lad den stege i ca 3,5-4 timer - til kernetemperaturen er 58-60 grader. Så skruer du op til ca 250 grader. Du skal ende på en slut temperatur 65 grader (70 om du vil have den gennemstegt). Støt stegen med staniol under om sværene ikke er helt lige ovenpå. Om du har den på grillen, vær opmærksom når det er så varmt. Det kan gå ild i den. Men stegen bliver færdig af sig selv i løber af 20-30 minutter
Æblemos
- Lad det hele koge op i en lille gryde.
- Skru ned for varmen så det kan stå at simre i ca 20 min. Det er vigtigt at den er ved at karamellisere sig men fortsat er fugtigt.
- Fjern stegen fra grillen og lad den hvile i ca 10 minutter, mens du varmer brioche eller hamburgerboller.
- Du lægger så flæskestegen på bollen, smører godt med æblemos på og resten af bollen. Server - det smager godt!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer