Det er påske, og jeg står for lammet.  Jeg ville prøve noget nyt, mit liv som ølvegetar har sat spor, og jeg ville lave et grøntsagsfad til lammet.  Det ble så godt, at det ikke bare kan bruges som tilbehør, men også som en selvstendig ret.  Det blev et farverigt og godt grøntsagsfad. Det er lavet med en række grøntsager, herunder squash, aubergine, kartofler, tomater og rødløg, og de er skåret i tynde skiver og sat på højkant, hvilket giver fadet en smuk og imponerende præsentation.

Da jeg begyndte at forberede grøntsagerne til dette fad, blev jeg virkelig begejstret for farverne og variationen i teksturerne. Squashen var glat og lys, auberginerne var dybe og lilla, kartoflerne var rustikke og tomaterne var saftige og røde. Det var spændende at se hvordan grøntsagerne spillede mod hinanden og blev et smukt fad.

Efter at have skåret alle grøntsagerne i tynde skiver, placerede jeg dem på højkant i et bagefad. Jeg valgte at bruge en kombination af olivenolie, øl, hvidløg og friske urter til at krydre grøntsagerne, og resultatet var simpelthen fantastisk. Duften af ​​friske urter og varm olivenolie fyldte mit køkken, og jeg vidste, at dette ville være en uforglemmelig opskrift.

Efter at have tilberedt grøntsagerne i ovnen i cirka 45 minutter, blev jeg belønnet med et farverigt og velsmagende fad med grøntsager, der var så lækre og fyldige, at de kunne have været som tidligere sagt,  en separat ret i sig selv. Jeg serverede dem som tilbehør en flot lammekrone, og kombinationen af ​​de saftige grøntsager og det møre kød var simpelthen fantastisk

Dette farverige grøntsagsfad er virkelig noget særligt, og jeg vil helt sikkert gentage opskriften igen og igen. Det er en nem og sund måde at inkludere masser af grøntsager i din kost på, og det er også en fantastisk måde at imponere dine gæster med din madlavningsevner. Prøv denne opskrift selv, og jeg er sikker på, at du vil elske det lige så meget som jeg gjorde!

Øllet jeg brugte var en maltrig Sunshine øl fra  Midtfyns Bryghus.


Velbekomme!

Farverigt og godt grøntsagsfad

Dejlig og smagfuldt grøntsagsfad du kan bruge som tilbehør til lam og andre retter.
4.41 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Tilbehør
Køkken Europæisk, Grill
Antal 8 personer

Ingredienser
  

 • 2 stk squash
 • 2 stk Aubergine
 • 700 g kartofler
 • 6 stk tomater
 • 2 stk rødløg
 • 2 spsk hakket rosmarin frisk
 • 4 kviste timian
 • 1,5 dl olivenolie
 • 0.5 dl ale
 • 3 fed hvidløg
 • 2 tsk salt
 • peber

Sådan gør du
 

 • Skyl aubergine og squash, og skær de i tynde skiver. på et mandolinjern om du har et. Jeg brugte på 1 mm og 2 mm
 • Skrub kartoflerne, og skær demi 1 mm tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern
 • Skyl dine tomater og rødløg. De skal også skæres i tynde skiver. Opbevar de seperat så de ikke blandes sammen med de andre grøntsager.
 • Hak rosmarinen fint ( og bland det sammen med olivenolien og øl i en stor skål. Pil hvidløg, og hak eller riv de ned i olien og øllet.. Tilsæt salt og peber, og rør det sammen.
 • Vend dine squash, auberginer og kartofler i olien/øllet. Vend det godt!
 • Stil nu skiftevis squash, aubergine, kartofler, rødløg og tomater på højkant i fadet. Resten af olien pensler du på toppen af grøntsagerne. Læg timiankviste på toppen.
 • Sæt fadet i grillen ovnen på ca 180 grader. Det kan tage 40-45 minutter til de bliver gennemstegt og sprøde. Da jeg skulle lave lammekrone, satte jeg denne på toppen, så kommer der safter fra kronen også. Når lammet skulle hvile, satte jeg op varmen så de blev sprøde. Du bestemmer selv hordan du gør!
 • Server med lam eller andet kød, eller alene som en grøntsagsret

Noter

Opskrift 321
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var