En sandwich med mørt svinekød og masser af knasende svær, kan det blive bedre? Ja, faktisk! Lav lidt æblemos med brown ale, og en æbleslaw, så har du enfantastisk velsmagende ret.

Ideén til svinesandwich med æble, fik jeg på en fantastisk ølbar i London. Southampton Arms havde den mest fantastiske flæskestegsandwich med æblemos. Æbler passer jo godt til svin, og herhjemme har vi det fantastiske æbleflæsk Her på siden har vi også lavet druknet flæskestegesandwich med æble. Men det som gør denne med svineskank så fantastisk er at det er så meget svær i forhold til kød.

Server med en pale ale eller brown ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her

Druknet, røget grillet svineskanksandwich

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 15 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Dansk, Grill

Ingredienser
  

Svineskanke

  • 2 stk svineskanke med svær
  • 150 g salt
  • 1 l Brown Ale eller op til 1,5 l

Rub

  • 1 dl Olivenolie
  • 1 spsk Peber
  • 1 spsk groft salt
  • burgerboller
  • Hickory træflis til rygning

Brown ale æblemos

  • 4 stk Æbler
  • 200 g rørsukker
  • 1 dl Brown Ale
  • 1 kvist Timian
  • 1 stk vaniliestang

Æble- øl Coleslaw

  • 1 stk spidskål
  • 1 stk sommeræble
  • 1 stk Rødløg
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Brown Ale
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Svineskank

  • Opløs salt i øllet. Rens svinskankerne og læg dem i øllet, fyld på vand så det dækker skankene. Lad dem ligge køleskabet natten over.
  • Næste dag fjerner du skankene fra øllet og tørrer let med køkkenrulle. Rub ind olie, salt og peber.
  • Læg træflis i blød i 30 minutter. Tænd for grillen, 160 grader. Bruger du gasgrill fjerner du risten.
  • Læg træflisen på grillen i rygeboks eller rygepose. Vent til der kommer røg.
  • Sæt skankene på rotisseriespydet., Når røgen starter, sætter du spydet på grillen.
  • Efter 45 minutter, skruer du ned for temperaturen til 135 grader.. Lad den totalt få ca 3 timer til kernetemperaturen er 92-93 grader. Bast med øl hvert 30 minut.
  • Lad dem hvile i 15-20 minutter.Server på burgerbolle med æblemos og æbleslaw.

Æblemos med brown ale

  • Lad det hele koge op i en lille gryde.
  • Skru ned for varmen så det kan stå at simre i ca 20 min. Det er vigtigt at den er ved at karamellisere sig men fortsat er fugtigt.

Æble-Øl coleslaw

  • Skyl spidskål og fjern det groveste fra stokken
  • Skær kålen eller riv det det groft Hak rødløget og skær æblet i meget tynde både
  • Bland det hele sammen i et salatfad eller en stor skål.
  • Rør dressingen sammen og smag den til med salt og sødning
  • Hæld den over salaten og vend det sammen. Salaten har godt af at trække ½ times tid inden servering.
Keyword Grill, Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var