Spareribs, findes det mere barbeque end det? Ikke hvis man tænker grillmad fra det land som opfandt det – U. S.A- Spareribs er ærkebarbeque.
Men at lave de selv er jo ikke så nemt? I supermarkedene har de næsten bare færdigmarinerede og kogte som kun skal på grillen kort tid. Man skal som regel til slagteren om man skal få de umarinerede. Men Bilka fandt jeg nogle som ikke var kogte eller marinerede. Det stod “færdigkrydret”, men det var bare saltet og pebret fik jeg vide. Så de hapset jeg.
Spareribs kan laves på utallige måder. I U.S.A har man utallige “skoler” af spareribs. Texas, St.Louis, New Orleans for at nævne nogle. Jeg vælger at lave en honning og porter braiseret version. Porteren jeg valgte er X-Porter fra Midtfyns Bryghus
Jeg vælger også relativt lave temperaturer den braiserer på for at få frem den bedste smag. Så det tager hurtigt 3-4 timer fra du sætter de over til de er færdige.
Til de dejlige spareribs drikker jeg en pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her
Find også flere opskrifter i kogebogen Øl i Mad
Honning og porterbraiseret
Ingredienser
- 100 g brunt sukker
- 0,35 l porter
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt
- 85 g honning
- 60 ml æblecidereddike
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Lav en rub af brunt sukker, peber og salt. Rub det godt in i kødsiden på dine spareribs
- I en bradepande placerer du spareribs med bensiden ned. Hæld honning over.
- Bland porter sammen med æblecideræddike og hæld over benene.
- Dæk med aluminiumsfolie sæt i grillen/ovnen på 160 grader. Efter en time reducerer du varmen til 120 grader og lad den stå i yderligere 2 timer, eller til de er møre.
- Skru op for varmen til 180 grader, og grill de i 10-15 minutter til de er brune. Bast de generøst med din valgte BBQ sauce
- Server med majs, coleslaw og rigelig med barbequesauce.
Seneste kommentarer