Min hustru elsker falafel. Hun undrede sig over om jeg kunne lave nogle hjemmelavede falafler med øl, såkaldte falafØL. Selvfølgelig! Da dejen har en tendens til at falde fra hinanden, er det ikke en god idé at bruge den i dejen. Derfor lod jeg dem ‘udølle’  natten over.

Sammen med den hjemmelavede hummus og IPA , blev det et festmåltid, som min hustruhar bestil flere gange.

Falaføl

Falafel er godt!
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
12 timer
Ret Hovedret
Køkken nordafrikansk, vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 400 g kikærter (1 ds) renset
  • 0,33 l lagerøl
  • 1 stk løg groft hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 15 g frisk persille
  • 1 tsk frisk koriander
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • olie til stegning
  • pitabrød
  • grøntsager efter ønske
  • din favoritdressing

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens de tørrede kikærter godt. Læg dem i en skål og hæld øl over. Lad dem så stå og udølle i køleskabet minimum 12 timer - gerne natten over.
  • Dræn kikærterne, og hæld dem i en blender/food processor.
  • Tilsæt løg, hvidløgsfed, persille og koriander, samt salt, peber og spidskommen.
  • Blend ingredienserne. Jeg blender det groft, ikke til puré.
  • Tilføj det til en skål, hvor du strør melet og bagepulver over. Med en gaffel blander du det ind i blandingen.
  • Rul i små bolde. Konsistensen skal være så fast, at du kan forme dejen til små bolde med hænderne. Test om konsistensen er rigtig ved at stege en prøve falafØL. Falder den fra hinanden, kan du tilsætte mere mel.
  • Tænd frituregryden til 190 grader
  • Start med 1, falder den ikke fra hinanden, fortsæt dernæst med 4-5 ad gangen.
  • De smager bedst, når de er varme. Servér med dit favorittilbehør. Vores var serveret med pitabrød, hummus med IPA, salat, fritter og yoghurtsauce.
Keyword Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var