Det er vildt sæson, og en af de vilde dyr man kan få er fasan. Den er en mager og kødet er lidt tørt. Derfor passer den i en lidt fed flødesovs. Øllet i fonden, giver bare en ekstra dybde og smag.
Jeg lavede den første gang til en mad- og ølsmagning i Haslev, og jeg måtte sende opskriften til deltagerne næste dag. Bedre modtagelse kan man ikke forvente.
I lagen brugte jeg en maltrig juleøl – en Funky Santa fra Midtfyns Bryghus. Den sikrer en god smag.
Velbekomme!
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Fasan tartØLetter
Ingredienser
- 400 g fasanbryst skåret i små! tern
- 1 stk løg finhakket
- 2 stk gulerødder skåret i små tern
- 1 stk porre skåret i små tern
- 250 g champignon skåret i små tern
- 1 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 2 spsk smør
- 4 spsk tomatpure
- 2,5 dl piskefløde
- 2,5 dl kyllinge ølfond
- salt og peber
- hvedemel til at jevne
- tarteletter
- timian til pynt
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Skær fasankødet i meget små tern. Skræl løg og hak det fint. Skræl gulerødderne. Rens porrer og svampe. Skær alle grøntsagerne i småtern.
- Rist paprika og karry i en tør gryde. Tilsæt smør,løg og porrer og svits det, uden at det tager farve. Tilsæt fasan og grøntsager og lad det stege i 2 min. under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré, fløde og ølfond og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre i 15 min. Smag saucen til med salt og peber og jævn den evt. med mel.
- Varm tarteletterne i ovnen, fyld dem med fasansauce og pynt evt. med frisk timian.
Seneste kommentarer