Grillede østers? Er det noget godt da? Tager det ikke væk den rene og pure smag af østers væk? Det ER godt, og det ene udelader ikke det andet. Sidste gang min hustru og jeg havde østers, hvalgte vi både de enkle rå, og de grillede.
Når man får de rå, med mingonett,e får man følelsen af havet som går direkte ind I din krop. Den oplevelse er ofte for stor for nogle mennesker. Erfaringen vor er faktisk grillede østers kan være med at udvide østers til en bredere gruppe. Det skete for vor svigerdatter, hun syntes de var smagfulde og gode. Samtidig forandrer grilningen konsistensen af østers, og gør de lidt fastere. Samtidig er det enklere, da østerserne åbner sig af sig selv.
Smørsovsen er hurtig at lave, Brug en god hot sauce. For nogle år siden var det svært at få, men nu har de fleste god supermarkeder en. Lav også en god cajun rub.
Du kan hælde smørsovsen over umiddelbart, men jeg kan godt lade de få et par minutter med sovsen på grillen for at marinere.
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Grillede østers med "hot" smørsovs
Equipment
- Grillhandsker et par
- Østerspande
- Østerskniv
Ingredienser
Østers
- 12 stk Østers
Smørsovs
- 175 g smør usaltet
- 3 spsk hot sauce Jeg brugte Cholula Hot Sauce
- 3 spsk citronsaft
- 100 ml hvedeøl (6 spiseskeer)
- 6 fed hvidløg knuste
- 1/2 tsk Cayennepeber
- 1 spsk persille finhakket
- 1,5 tsk cajun rub brug 1,5 tsk af opskriften under
Cajun Rub
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk Cayennepeber
- 0,5 tsk malt hvid peber
- 0,5 tsk stødt spidskommen
Sådan gør du
Smørsovs
- Bland smør, hot sauce, citronsaft, øl, hvidløg og rub i en lille gryde.
- Kog den op, og lad den simre nogle minutter. Tag af panden og si saucen. Tilsæt persillen
Østers
- Varm grillen på høj varm. Placer de uåbnede østers på grillen med i risten. Pas på at de ikke vælter når de åbner og al saften forsvinder. En østerspande som på billedet gør det meget nemmere
- Grill østerserne til toppen åbner sig. Det tager 2-4 minutter. Har de ikke åbnet sig efter 4 minutter, så kaster du de ud. Så er det ikke gode.
- Med grillhandsker eller et viskestykke tager du østerserne til et tallerken/serveringsfad. Med en østerskniv fjerner du topskallet. Fjern eventuelle knuste skal fra østersen.
- Hæld en ske med med smørsovs over
- Server med en gang - eller lad de gratinere et par minutter - dit valg!
Seneste kommentarer