Jeg har tidligere forklart at det tog sin tid før jeg opdaget det geniale med tarteletter. Dette sprøde skal, som ødelægges og fyldet flyder udover. Men efterfølgende kan jeg ikke få nok. Det er måske den danske ret, hvor øl passer bedst ind. Jeg vil påsta at det ikke findes et fyld til tarteletter, som ikke øl gør bedre. Derfor navnet tartØLetter.
Kalv er godt, og det er rigtigt godt i tartØLetter. Den første tartelet som blev omtalt, er faktisk med kalvebrisler. Jeg har lavet en version her. Til denne tartØLet har jeg modificeret en kalve frikasse og brugt den i tartØLetten. For at det skal blive lidt anderledes, laver jeg også tartØLetten lidt forskeliig. Jeg køber færdig mørdej, så skærer jeg de i kvadrater og bager de som det står på pakken. Derefter skærer jeg sådan at fyldet kan komme i. Det bliver rustikt og flot.
Velbekomme!
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Forårs kalve tartØLet
Ingredienser
- 650 g kalvekød bov, tykkam, klump. Skæres i tern
- 250 g champignon i skiver
- 20 stk perleløg Jeg brugte fra glas
- 1 stk porre
- 4 stk gulerødder
- 300 ml piskefløde
- 60 g smør
- Salt og peber
- 200 g ærter
- 200 g asparges
- 1 spsk hvedemel
- 300 ml oksefond med øl
Til servering
- persille
- 10 tsk tarteletter
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Skær kødet i tern.
- Del perleløgene i 2. Vask porren og skær den i tynde ringe. Vask, rens og hak sellerien. Skræl og skær gulerødderne i tern.
- Smelt halvdelen af smørret i en gryde og steg kødet let brunt.
- Tilsæt løg, salt og peber. Drys med melet. Bland og afglasér med bouillonen under omrøring. Tilsæt gulerødder. Bring det i kog og lad det koge i yderligere 30 minutter ved lav temperatur.
- Tilsæt asparges og læg låg på. Kog i yderligere 15 minutter.
- Tilsæt fløden, bring det i kog igen og smag til med salt og peber. Steg svampene i det resterende smør i cirka 5 minutter, tilsæt salt og peber og hæl svampene og ærter i gryden.
- Brug enten købte tarteletskal eller lave nogle af butterdej
- Varm tarteletskal og server, med hakket persille.