Jeg har tidligere forklart at det tog sin tid før jeg opdaget det geniale med tarteletter.  Dette sprøde skal, som ødelægges og fyldet flyder udover.  Men efterfølgende kan jeg ikke få nok.  Det er måske den danske ret, hvor øl passer bedst ind.  Jeg vil påsta at det ikke findes et fyld til tarteletter, som ikke øl gør bedre.  Derfor navnet tartØLetter.

Kalv  er godt, og det er rigtigt godt i tartØLetter.  Den første tartelet som blev omtalt, er faktisk med kalvebrisler.  Jeg har lavet en version her.   Til denne tartØLet har jeg modificeret en kalve frikasse og brugt den i tartØLetten.  For at det skal blive lidt anderledes, laver jeg også tartØLetten lidt forskeliig.  Jeg køber færdig mørdej, så skærer jeg de i kvadrater og bager de som det står på pakken.  Derefter skærer jeg sådan at fyldet kan komme i.  Det bliver rustikt og flot.

Velbekomme!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Forårs kalve tartØLet

Dejlige tartØLetter til frokostborder
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 650 g kalvekød bov, tykkam, klump. Skæres i tern
  • 250 g champignon i skiver
  • 20 stk perleløg Jeg brugte fra glas
  • 1 stk porre
  • 4 stk gulerødder
  • 300 ml piskefløde
  • 60 g smør
  • Salt og peber
  • 200 g ærter
  • 200 g asparges
  • 1 spsk hvedemel
  • 500 ml oksefond med øl

Til servering

  • persille
  • 10 tsk tarteletter

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skær kødet i tern.
  • Del perleløgene i 2. Vask porren og skær den i tynde ringe. Vask, rens og hak sellerien. Skræl og skær gulerødderne i tern.
  • Smelt halvdelen af smørret i en gryde og steg kødet let brunt.
  • Tilsæt løg, salt og peber. Drys med melet. Bland og afglasér med bouillonen under omrøring. Bring det i kog og lad det koge i yderligere 30 minutter ved lav temperatur.
  • Tilsæt asparges og læg låg på. Kog i yderligere 15 minutter.
  • Tilsæt fløden, bring det i kog igen og smag til med salt og peber. Steg svampene i det resterende smør i cirka 5 minutter, tilsæt salt og peber og hæl svampene og ærter i gryden.
  • Brug enten købte tarteletskal eller lave nogle af butterdej
  • Varm tarteletskal og server, med hakket persille.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER