Man er inficeret af den forfærdelige mandeinfluenza, og må have noget mad i kroppen.  Man kravler til butikken for at købe noget enkelt, smagfuldt og godt for hals og feber.

Det er ingen høner at finde, så jeg snupper en hel kylling, en pose rodfrugter og en bundt porrer.  Det passer godt med nogle ingredienser jeg har derhjemme.

Udover at hakke nogle rodfrugter, laver denne sig selv.  En kylling giver ikke samme smagfulde fond som en høne, så jeg bruger en terning bouillon for at forstærke smagen.

Efter et par timer er medicinen klar, og man glemmer den grusomme mandeinfluenza for en stund.

Medmedicinen var en pale ale.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Kyllingeølsuppe

Smagfuld vintersuppe
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 12 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Suppefond

  • 1 stk kylling
  • 2 stk Løg hakket
  • 3 stk Gulerødder groft hakket
  • 2 stk porretoppe
  • 1 stk persillerod gtroft hakket
  • 5-6 kviste Timian
  • 20 stk sorte peberkorn
  • 1 spsk groft salt
  • 1 terning kyllinge bullion
  • 0,5 l Brown Ale

Fyld til suppen.

  • 1 stk porre skåret i tynde skiver
  • 3 stk Gulerødder hakket i fine tern
  • 2 stk persillerod hakket i fine tern

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienser
  • Kyllingen skylles grundigt under den kolde hane, og husk også skylle den godt indvendigt. Læg kyllingen i en stor gryde og hæld øllet over. Kog op lidt vand og rør ind terning med bouillon, og hæld i. Tilsæt vand til kyllingen så vidt er dækket med vand.
  • Kog op og skum urenhederne fra med en hulske.
  • Gulerødder, persillerod, porretoppe og løg hakkes groft Jeg skræller rodfrugtene, men det holder at vaske de godt. Kom dem i gryden til kyllingen.
  • Tilsæt timian, peberkorn og groft salt, og læg låget på.
  • Lad nu suppen småkoge i en time til 1 time og et kvarter, så bør kyllingen være mør.
  • Tag kyllingen op. Pil kødet fra skroget og riv i små bidder. Skroget kommes tilbage i gryden, og suppen koges nu videre i 15-30 minutter.
  • Kassér skroget og sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden.
  • Tilsæt fyldet. Porre skæres i tynde skiver, gulerødder og persillerod hakkes i mindre tern. Kom fyldet i suppen og lad den koge fem minutter.
  • Kom kyllingekødet i og varm det kort igennem. Smag til med salt,
  • Server med brød
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var