Min far kom fra Brænderiroa på Løiten. Da jeg var lille kunne jeg se hvordan landmændene kørte kartofler til brænderiet, hvor de lavede de fantastiske velsmagendeakvavitter som vi kender i dag.
Omkring Løiten lever skovens konge, elgen, som spiser mængder af tyttebær fra skovbunden. Dette er derfor mit modsvar til en Pariserbøf – hvor alle råvarer kommer fra Løitensdistriktet.
Løiten er i dag omdøbt til Løten og ligger mellem Hamar og Elverum i Innlandet fylke
på vejen til skisportsstedet Trysil.
Tag en god brown ale og en akvavit til! Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Løitenbøf med akvavit tyttebær
Ingredienser
Løitensbøf
- 500 g hakket elgkød
- 4 stk Æggeblommer pocheret
- Toastbrød
- hvidvinseddike
- Salt og peber
Akvavit tyttebær
- 2 spsk akvavit helst Løitens
- 200 g tyttebær
- 100 g Sukker
Ølsyltede Enebær
- 50 g tørrede enebær
- 1/2 dl hvidvinseddike eller balsimico eddike
- 2 spsk Sukker
- 1/2 dl Brown Ale
Sådan gør du
Syltede enebær
- Lad det hele koge sammen, og hæld det påsylteglas, hvor det har godt af at stå i 2-7 dage.
Akvavit Tyttebær
- Bland bær og sukker i en bolle og rør godt sammen. Rør til en del af bærene er knust, men lad gerne nogle være hele.
Løitenbøf
- Form elgkødet i passende store bøffer.
- Æggeblommerne pocheres i vand med en smule eddike, og overskydende æggehvide fjernes forsigtigt
- Toastbrød steges i riiiiiiigeligt med smør.
- Anret bøffen på brødet, med æggeblommen, tyttebær og ølsyltede enebær ved siden.
Seneste kommentarer