Kansas City BBQ Sauce er en af de mest populære BBQ saucer. Det er den meste vanlige i Danmark. Jeg prøver at give den et løft, og gør det med min favoritingrediens – øl.  Jeg bruger en Moonshine fra Midtfyns Bryghus, men du kan bruge andre maltrige ales.

Kansas City Barbeque er en af de klassiske BBQ regioner i USA.  Den blender lidt Memphis style med Texas style, og bliver en helt egen chance.   Wikipedia definerer den sådan:  “Kansas City barbecue er krydret med en tør rub, langsomt-røget over en række forskellige træsorter og serveret med en tyk tomatbaseret barbecue sauce, som er en integreret del af Kansas City stil.”

Du skal bruge en del ingredienser for at få den gode smag frem.  Det tager nogle steg og lidt tid, men det er nemt at lave.

Øllet bringer frem en ekstra dybde i saucen.  Jeg testede saucen på 2 events i maj 2022.  Responsen var fantastisk.  Man ville have opskrift og jeg kunne solgt nogle liter 🙂  Måske kommer den i produktion?

Brug den på dine ribs, pulled pork eller kylling!

Prøv den!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Kansas City Moonshine BBQ Sauce

Dejlig smagfuld Beerbeque Sauce
No ratings yet
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 1.9 liter

Ingredienser
  

Krydderblanding

  • 5 spsk chilipulver
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sort peber stødt
  • 1 tsk stødt timian
  • 1 tsk chipotle pulver
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1/4 tsk sellerifrø

Sauce

  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg finhakket
  • 4 fed hvidløg presset
  • 240 ml lagereddike
  • 170 g honning
  • 115 g brunt farin
  • 1 spsk gul sennep
  • 2 ds hakkede tomater
  • 240 ml Ale jeg brugte moonshine
  • 240 ml vand
  • 240 g ketchup
  • 65 g tomatpure
  • 2 spsk Worcestershiresauce

Sådan gør du
 

  • Bland alle krydderier godt i en skål.
  • I en mellemstor gryde på medium/lav varme varmer du olie. Steg løg og hvidløg til de er gennemsigtige og begynder at brunes. det tager 5-7 minutter
  • Tilsæt krydderblandingen og rør det godt ind
  • Tilsæt lagereddike, honning, det brune farin og sennep, og rør godt igen,
  • Sæt op varmen til medium/høj, og kog blandingen op, Rør hele tiden, så ingen ting brænder sig fast i bunden af gryden.
  • Når den koger, skru ned for varmen og lad den simre i et par minutter
  • Tilsæt de hakkede tomater, øl, vand ketchup, tomatpure og Worcestershire sauce. La den simre i 10 minutter
  • La sauce køle ned til romtemperatur og lag den jævn med en stavblender, eller i en blender
  • Kan holde sig i køleskabet op til en mnd, og du opbevarer den i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER