At sylte har været en overset måde at tilberede sild på for mig.  Ved ikke om jeg har tænkt at det har hørtes lidt ulækkert ud.  Jeg ved det er dumt, men sådan er jeg nogle gange.  Men på den seneste tid har jeg lavet 2 forskellige ølsyltede sild.  De er i færd med at blive mine favoritsild.  Ikke bare det, vore gæster elsker de også!

Sildene bliver utrolig friske, de bliver flotte i udseendet og smager fantastisk.

Denne er blevet udviklet på opdrag af Midtfyns Bryghus som ville have en ret til påskefrokosten med deres Sunshine.  Så dette er en rigtig solskinssild!

Du drikker selvfølgelig en Sunshine og en snaps til. 
Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Sunshine Ølsyltede Sild

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 32 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, Påske
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 stk Sildefileter
  • 3 dl eddike
  • 3 dl øl brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus
  • 200 g Sukker
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk Allehånde
  • 1 tsk dildfrø
  • 1 stk Laurbærblad
  • 1 stk Rødløg
  • 2 tsk røde peberkorn
  • 2 tsk hel sort peber
  • 1 stk citron skal og saft

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Rens sildefileter, og skær af finnen om det ikke er gjort
  • Kom eddike, vand, laurbærblade, hvidløg, peberkorn, allehånde, dildfrø, og løg i en gryde og lad det koge i 8 minutter. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, og smag på lagen ind imellem, og stop hvis den bliver for sød. Hvis lagen smager godt, så gør de færdige sild det også.
  • Sildene kommes i den kogende gryde, der kommes låg på, og der slukkes for blusset.
  • Sild og lage kommes i køleskab efter endt nedkøling.
  • Serveres med rå hakket løg, kapers, frisk dild, og groft rugbrød, samt noget af den dejlige lage.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var