Nogle gange er det bare godt med suppe. Nogle gange er man ikke så sulten, og en lille suppetallerken er bare så godt. Om vinteren er det godt med en suppe at varme sig på. Denne suppe passer året rundt. Du bestemmer selv hvor spicy den skal være med mængde chili. Brug lys øl, hvis du vil have en flot gul farve.
Det er godt med ostetoast til.
Det vigtigste her er fonden. Har du ikke lavet en ølfond fra bunden af? Da kan du gøre det enkelt 50% vand 50% øl og dobbelt dose med buillon beger eller terninger. I denne brugte jeg en lys ale. Jeg havde vurderet en IPA, siden det går godt til spicymad, men de ville nok suppen blive bitter. IPA egner sig ikke så godt til koging. Du kan bruge pilsner også.
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Spicy gulerodssuppe med ostetoast
Ingredienser
- 1 kg gulerødder
- 3 stk skalotteløg finhakket
- 1 tsk ingefær finhakket
- 2 spsk Olivenolie
- 1 fed hvidløg finhakket
- 1-2 stk rød chili finhakket
- 9 dl ølgrøntsagsfond
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
- 6 spsk creme fraiche 18%
- 6 spsk grøn pesto
- 2 spsk olivenolie for toast
- 1 stk baguette
- 200 g ost
Sådan gør du
- Har du ikke en ølfond for hånden. Tag 0,45 l ale og 0.45 l vand, bland sammen med 3-4 stk bouillon terninger. Kog op!
- Skræl gulerødder og skær i tern.
- Kom olie i en gryde og sauter løgene ved middelhøj varme, til de er bløde og klare.
- Tilsæt hvidløg og chili og steg i 2-3 minutter
- Tilsæt ingefær og gulerødder. Steg i 1-2 minutter
- Hæld ølfond og fløde i gryden. Lad det simre, til gulerødderne er møre. Minimum 30 minutter
- Med en blender, moser du gulerødder til du får en jævn suppe.
Toast
- Forvarm ovnen til 250 c
- Smør pesto på baguetteskiver, drys ost over og steg til osten starter med at smelte.
- Server med toast - pynt gerne med lidt chili, purløg og creme fraiche.
Seneste kommentarer