Et døgn i øllets tegn

MALMø

 

 

 

 

 

 

Malmø er ikke en særlig stor by – derfor har vi gået væk fra vor regel om at tage kun 1 øl på hvert sted.  Her tager vi 1-2 på hvert sted.

Nyd NABOERNE
I MALMø:

Ret over sundet fra København ligger perlen Malmø.  Man kan tage toget over, for så at have en fantastisk dag i øllets tegn i byen.  Jeg havde nogle gratispoints til et hotel, nåede vi et helt døgn i øllets tegn.  Første dag rundt ”gamla stan”, andre dag i ølbydelen rundt Møllevången.

Det som er så fedt ved at lave en dag i øllets tegn, er når du planlægger, og ikke mindst følger, din rute, vil du hele tiden opdage nye perler.  Vores nye opdagelse var verdens ældste folkepark, og den fantastiske Far i Hatten. Helt fantastisk!

Sådan starter døgnet i øllets tegn:

 

Eftermiddag Dag 1

START

 

^
Mikrobryggeri i kælderen

Bishops Arms Gustav

 

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Gustaf Adolfs Torg 29, 211 39 Malmø,

Vanligvis er Bishops Arms let at forudse:  Både meget gode og spændende øl, og de helt kedelige.  Men her på Gustav blev jeg godt nok positivt overrasket.  Her ligger mikrobryggeriet Minus- 1 i kælderen, og de serverer øl fra dette!  Vi prøvede deres efterårs IPA. Rigtigt god. Bryggeriets øl er gode, og tjenerne er stolte over det. Udover disse har de også spændende øl fra flere svenske bryggerier. Jeg fik prøvet en udmærket bock, konen en hazy IPA.

Stemningen er god en fredags eftermiddag, og jeg kan godt lide interiøret hos biskopen – jeg er en anelse anglofil, og det er som at være på en pub i London.  Lokalet er langt og smalt, og langs den ene væg er der en lang, flot bar.  Udover gode øl, kan man også få udsøgt whisky.  Men kom hit for øllene fra kælderen!

 

Når vi er i Malmø om sommeren tilbringer vi meget tid rundt Lilla Torget, Der ligger bindingsværkshusene og idyllen er stor.  Et dejligt sted for et udendørs øl!  Fantastisk stemning!  Men i oktoberkulden frister det ikke lige meget, og vi går videre på vor tur.

^
Er vi i Prag?

Pivo – Västergatan

Hjemmeside – klik her
Adresse: Västergatan 6c, 212 21, Malmø,

Desværre har vi ikke fået rejst så meget de seneste par år, men hvad gør vel det når man kan finde et lille stykke Prag i Malmö.  På hjørnet ligger den lille knejpe, og man bliver draget ind med en gang.  Det er meget enkelt, akkurat som de små ølsteder i Prag.  Der er høje, mørke træpaneler på væggene. Der er borde, bænke og stole i træ.

Oppe i baren er det også meget enkelt.  En ølhane, og du får 2 versioner – lille og stor fadøl. Men behøver du mere, når du er på en runde i byen?

Stemningen er rigtig god og det er et sted tjekkere også kommer.

 

^
Fantastisk arkitektur og stemning

Malmø Saluhal

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Gibraltargatan 6, 211 18 Malmø

I en bygning fra 1800 har arkitekterne skabt en fantastisk ramme for foodies.  Hvor de ofte laver noget nyt til kontrast, har de her lavet det nye som fremhæver charmen med det gamle.  Den gamle hal er strippet ned og det er rustikt og råt.  Indendørs har den fået stader, som inde i Torvehallerne i København, men de får en helt anden atmosfære ende drivhusene på Israels Plads.

Her er det flere serveringssteder end slagtere, fiskerkoner og udsalgssteder, selv om de findes også.  Men vi er på en ølrejse, så hvad med øl?  Det er en del forskellige at vælge mellem og vi valgte Poms – hvor du kunne finde øl fra To Øl, og et par svenske.

Det var dejlig mad og øl!

 

^
London ved Themsen i Malmø?

The Green Lion Inn

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Skeppsbron 9, 211 20 Malmø

Hvor vi var i “Tjekkiet” for et par øl siden – er vi nu kommet England.  Nede langs vandet (er det Themsen?) ligger The Green Lion Inn – som er deres tolkning af en Engelsk Pub.  Det er noget som svenskerne er gode til, at lave pubs som er hvordan vi tror engelske pubs er.  Her på den grønne løve har de gjort et job for at få denne anglofile kunde føle at man er kommet til England.

Du ser det allerede i vindfanget, og når du kommer ind hvor der er en stor bar i mørkt træ, farvede glas, tæpper, tapeter, rosetter i loftet, altså den har ikke fået for lidt! Hvorfor ikke gå «all in» når man gør det?   Folk kan godt lide det, og det er mange gæster.

Øludvalget er godt, der er de gamle travere, som kan være lidt kedeligt, men i øltårnet og på et par andre haner gemmer det sig nogle interessante øl.  I øvrigt var tjeneren over gennemsnittet interesseret i whisky, whiskyudvalget er stort, så vil du afrunde med en god whisky, er det absolut mulighed for det!

Galleri

Flere stemnings-billeder 

DAG 2

Nye opdagel-

ser

^
Wow!

.^
Den gamle charmerende herre

Far i Hatten

Hjemmeside – klik her
Adresse: Folkets Park, 214 36 Malmö

I introduktionen til turen fortalte jeg at, en af grunderne til at vi gør ”en dag i øllets tegn”, er at det gør vi opdager nye sider ved byen.  Vi har været i Malmø utallige gange, uden at kende til perlen Folkets Park.  Verden ældste af slagsen, og utrolig spændende og charmerende.  Det er virkelig en folkets park – og måske egentlig børnenes park.   Men vi fandt rigelig for os voksne også!

Langt inde i parken fandt vi en meget charmerende herre på 130 år.  Det er så længe Far i Hatten har ligget her og underholdt den fornøjelsessyge race.  Hyggekvotienten har ikke fået for lidt. De gamle huse danner rammen rundt en have, som bare beder dig tilbringe tid der.  Der er scene og danseplads.  En udestue møbleret fra midten af forrige århundrede og farverige borde i åben luft.

Da det er regn i dag, går vi indendørs i den fantastiske stue.  Man føler man kommer ind i en tidslomme.  Baren og bagreolen er gammel og flot.  I stuen er det buede loft, på væggene hænger det forskellige fædre, med kreative hatte på.  Vi sætter os under han med jesushatten på.  Selve navnet på baren er det et par teorier om.  Det var en som blev kaldt far med hatten i 1890erne som den er opkaldt efter, den andre er at det var stedet at Far fik så mye i hatten, altså af den flydende sort.  Den passer måske fortsat i dag?

Du kan vælge mellem 8 forskellige øl på fad, alle af høj kvalitet.  Ellers er stedet kendt for sin naturvin og gode mad.  Når været er pænt, skal du beregne lidt ventetid på at komme ind.

^
Den med testbryggene

Malmø Brewing Company

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Bergsgatan 33, 214 22 Malmö

Vi har hygget os så meget hos Far, at planen har skredet lidt.  Vi går derfor direkte til vores frokost på Malmø Brewing Co & Taproom.  Klokken 13 er vist tidlig både for de lokale og kokken.  Vi er alene i restaurantlokalet.  Vi havde glædet os til rigtig grillmad, men de havde hverken Brisket, Ribs eller Porkbellies i dag.  Det var sådan set kun pulled pork og kylling vi kunne få. MEN – det smagte fantastisk.  De har styr på sine smage både på kødet og tilbehøret.  Vældig godt.

Efter det gode måltid, går vi ned i taproomet.  Der er dejlig rustikt, med store båse.  De har over 40 øl på fad, selvfølgelig mange egne, og interessante øl fra andre mikrobryggerier.  Rundt os var det flest dansker som var på jagt efter gode øl. Dejligt sted, hvis man bare kunne få den maden man ville have?

^
De lukkede

Mikkeler POP-UP
Beer Ditch

^

Da vi gik igennem Folkets Park, så vi at Mikkeler havde en Pop-Up inde hos en restaurant – det skulle være en ølhave, og en slags bierfest.  Fra vores dag i Stockholm, fandt vi ud at vi ikke skulle stole på Facebook og Google sine åbningstider, derfor går vi ind på hjemmesiden, som siger at den åben.  Når vi kommer til porten – er der en stor lås og den er lukket.  Det ser ud som ikke Mikkeler vil have mine penge.

Vi går videre, nogle minutter væk ligger Beer Ditch.  Google siger de åbner kl 15, men hjemmesiden siger kl 14 – så vi tager chancen.  Vi kommer til et mørkt sted, men prøver døren, som er åben.  VI bliver fortalt at det er lukket og de åbner kl 14.  Jeg fortæller at de står noget andet på hjemmesiden.  Åh, ja vi kan se at det står det på forsiden, men om jeg havde gået ind på fanen ”kontakt” vil jeg kunne se de rigtige tider.  Så, husk det folkens!  Ikke stol på forsiden.  Vi undret på om vi fortsat kunne få en øl, men det var umuligt hvis vi ikke ville sidde ude i regnværet. Vi sagde høflig nej

^
Ølbar uden charme

Ölkafeét

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Hornsgatan 18, 118 20

Jeg havde læst meget positivt om Ølkafeet i Skolgatan, efter de skuffende lukkede steder, blev dette vores næste stop.  Det virket meget hyggelig udenfor. Små intime båse, under markiser.  Rigtig hyggelig. Der var ingen plads, så vi går ind.  Ikke så hyggeligt.

Men inde var det ikke så hyggeligt. Relativt sparsomt lokale, malet i Malmø FF´s farver. En bar med Carlsberg + sine øl, ingen meget spændende.  Det eneste som var positivt, var at de viste matchen mellem Manchester United og Everton.  Vi blev til den var over.

Det bedste med Ølkafeét var vægmalerierne på væggen ovenfor.

^
Tilbage til "Tjekkiet"

Pivo – Friisgatan

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Södra Skolgatan 43, 214 22 Malmö

Så ville vi tilbage til ”Tjekkiet”.  Der er 2 af knejperne Pivo i Malmø.  Denne ligger i en gade, hvor vi fik lidt Berlinfornemmelser – man kan godt fornemme vi ikke har rejst så meget i det sidste. Denne er en anelse større, men lige så hyggelig, hvis ikke hyggeligere end den andre.  Igen de høje, mørke træpaneler, 1 ølhane tronende med hele 2 kraner (men kun 1 øl), 2 valg (lille/stor).

Da den er større, er det plads til flere og det er også flere tjenere.   De er superhyggelige, og desværre lidt for behjælpelige.  Da vi beder om den tjekkiske bittersnaps, Becherovka, var de alt for hjælpsomme. De ga os det vil bad om, men det var måske ikke så godt efter de øllene vi allerede havde fortæret.  Men godt smagte de.

^
Afslutningen

De sidste

Vi gik videre gennem byen og havde blevet lidt sultne, og fik svensk husmannskost på Bullen – To krögare.  Det var supergodt.  Nu havde vi kommet ruten igennem, men vi fortsatte på et par fortovsretaurationer – men det er en anden histore.

Vi nåede ikke til BrewDog.

Prøv Malmø du også!

Galleri

Dejlige,
Dejlige

Malmø

 

Gule Gardiners Malmøguide

Se alle besøgte værtshus og ølbarer på vores  søsterblog