Et salatblad fyldt med en spicy koreansk mix af hakket kød med chili og mix af asiatiske ingredienser. Høres ikke det ud som en god hapser? 

Dette var en ret jeg spiste ofte for nogle år siden, da jeg var på LCHF (Low Carb High Fat) kuren spiste jeg denne ret ofte. LC delen af kuren minder om Keto kuren.  Jeg har aldrig sluttet at vokse, men da det er svært at forsætte med at vokse i højden, har det gået i bredden.  I følge min BMI, skulle jeg har været en halv meter højere.  Nu er jeg tilbage på kuren, og har derfor fundet frem de gamle opskrifter. Nu er det sukker i denne, og det passer ikke ind i kuren, men jeg erstatter sukkeret med Sukrin, og da går det udmærket

Jeg bruger Maggisauce i opskriften.  Det er en lidt mere smagfuld, kompleks og tykkere en sojasauce.  Skulle du ikke have den, kan du bruge soya. Når det gælder hvidløg, brugte jeg faktisk den flydende version, som har kommet de senere år.  Det fungerede fint.

Øllet giver bare en dybere og bedre smagl!  Jeg brugte en sponseret Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus!

Du kan selvfølgelig lave denne om til en gryderet med ris. Jeg synes bare det er godt som en hapser!

Smagelig måltid!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Koreanske krydret hapsere i salatblad

Dejlige, smagfulde hapsere af hakket oksekød, krydderier i salatblad
4.34 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min
Ret Hovedret, Snack
Køkken Asiatisk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk løg
  • 2 spsk hvidløg finhakket
  • 6 stk forårsløg kuttet i tynde skiver
  • 2 stk røde chili
  • salt tilmsagning
  • 4 spsk olie

Stegesauce

  • 4 spsk maggisauce kan erstattes med sojasovs
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk ale
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 spsk sukker For LCHF: Brug Sukrin i stedet

Servering

  • Salat
  • Sesamfrø

Sådan gør du
 

  • I en lille skål blander du alle ingredienser til saucen
  • Forberede alle grøntsager. Finhak hvidløg, løg, skær chili og forårsløg i fine skiver
  • Varm en gryde/wok på medium til høj varme. Hæld i 2 spsk olie og svits løg til de bliver lidt møre og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og steg i nogle sekunder
  • Rist sesamfrø i en egen pande, mens du laver kødblandingen
  • Tilsæt hakket kød, og steg til det er næsten gennemstegt
  • Pisk saucen og hæld den i gryden. Rør så alt samles
  • Tilsæt den skivede chili og forårsløg, og steg videre i et minut
  • Sluk for varmen og dys ristede sesamfrø over
  • Server i salatskal
Keyword Koreansk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var