Sild hører julen til. Stegt sild har altid været min favorit, udover mine vegetarsild. Julesild er ofte med appelsin og stjerneanis. Restaurant Tivolihallen har en fantastisk marineret julesild med disse ingredienser, men jeg ville prøve at lave en fantastisk stegt sild. Kan man få for meget appelsin til julesild? Det vil jeg prøve at finde ud.
Jeg laver en lage med øl og masse appelsin, med stjerneanis og lidt andre krydderier. Udover dette laver vi en appelsin- og citrus marinade, hvor vi lægger rødløg i også. Efter en halv time lægger vi nogle appelsinskiver i marinaden. Til sidst så koger vi nogle vagtelæg som vi serverer til.
Blev det for meget appelsin? Nej, det var supergodt! Friskt og fyldt med masse jul. Den er dejlig smagfuld sild, med masse power i munden.
Husk at silden skal svømme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Stegt Julesild med appelsin bonanza
Ingredienser
- 4 stk sild
- rugmel
- salt og peber
- 2-3 spsk sennepspulver
- Rapsolie
Lage
- 50 cl Juleøl maltrig
- 50 lagereddike
- 250 g sukker
- 2 dl appelsinsaft friskpresset fra ca 2 appelsiner
- 1 stk appelsinskal skal fra 1 appelsin, uden det hvide
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 tsk hel sort peber
- 5 stk stjerneanis
- 3 stk Laurbærblade
- 1 stk Rødløg I tynde skiver
Appelsinmarinade
- 3 stk appelsiner + saften fra 1 appelsin søde appelsiner
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 1 ksnp chiliflager
- 1 stk rødløg
Anretning
- 4 stk vagtelæg
- Karse
- Rugbrød
Sådan gør du
- Find frem dine ingredienser
- Rens sildefileterne og klip rygfinnen af
- Bland mel, sennepspulver, salt og peber og vend fileterne i den. Fold fileterne sammen på langs - eller tvers. Dit valg!
- Steg i rapsolie til de er gyldne på begge sider.
- Kog op juleøl, lagereddike, sukker, peberkorn, appelsinsaft, appelsinskal og laurbærblade. Skær rødløgene i tynde skiver og lad de koge med 1 minut. Tilsæt stjerneanis og smag til.
- Når den er 50 grader, hælder du den over sildene og stille på køl. Lad den trække mindst et døgn..
- Saften fra 1 appelsin presses og røres med citronsaft, honning og chiliflager. Rødløget skæres i tynde ringe og vendes ned i appelsinmarinaden. Lad det gerne stå at trække en halv time på køkkenbordet
- De resterende appelsiner skæres i fine fileter og vendes med marinade og rødløg.
- Vagtelæggene koges smilende, afkøles og pilles forsigtigt og halveres herefter.
- Anret en halv til en hel stegt julesild på hver rugbrødsskive. Placér et pænt lag appelsinmarinerede rødløg samt appelsinfileter på toppen og pynt med karse. Servér med de halverede vagtelæg ved siden af og afslut evt. med salt og friskkværnet peber.
- Velbekomme!
Seneste kommentarer