Om vi skal finde en lidt outreret speciel egnsret, hvad skal vi så lave? Vi endte med Ålekage fra Thy. En sigtemelskage, hvor det delikate fyldet er ål. Hvordan det smagte? Det kommer vi tilbage til.
Ål var hverdagsspise i gamle dage, og konerne satte sin ære ind for at tilberede ålen på mange måder. Man kunne få ålesuppe, ålebøf, ålefrikasse, ålepølse, åpepot, rulleål i gele, ål i karry for at nævne nogle. Ålekage var populære at lave når man bagte brød.
Man ruller en ål eller to ind i en sigtemelsdej. Vil man være rigtig outreret så kan man lade både hoved og hale stikke ud af kagen, men det gjorde ikke vi.
Kagen så faktisk meget delikat ud, men den smagte ad h……. til. Ulækkert og sidste gang vi prøver at lave denne. Vi satte resterne ud til mågerne, men de ville heller ikke have den. Det siger vel sit.
For at redde lidt af oplevelsen kan jeg anbefale en Mrs. Brown Ale fra Thisted Bryghus eller Fur Ale fra Fur Bryghus
Efter inspiration Thymad.dk
Ålekage fra Thy
Ingredienser
- 250 g Sigtemel
- 250 g Hvedemel
- 1 dl Kærnemelk
- 2 dl vand
- 2 stk Æg
- 100 g salt
- 1-2 stk Ål 300 g lætsaltede
Foresten er ålen ikke blevet fredet ?
Den er fredet nogle perioder i året. Men jeg ved det ikke er helt politisk korrekt….
Hvor har du denne opskrift fra. Er selv fra Thy og har aldrig hørt om denne ret. Er bare nysgerrig og vil bare høre om den.
Hej
Vi har fundet den i bogen Danske Egnsretter af Erik Koed Westergaard. I min version på side 208
mvh
Jan Erik
Du det er jeg også kender den heler ikke, har lige spurgt min mor på 80 om hun kender noget til den svaret er nej.
Denne er tilpasset fra en gammel kogebog 🙂