Ålekage fra Thy

Om vi skal finde en lidt outreret speciel egnsret, hvad skal vi så lave?  Vi endte med Ålekage fra Thy.  En sigtemelskage, hvor det delikate fyldet er ål.  Hvordan det smagte?  Det kommer vi tilbage til.

Ålekage på breæt

Ål var hverdagsspise i gamle dage, og konerne satte sin ære ind for at tilberede ålen på mange måder.  Man kunne få ålesuppe, ålebøf, ålefrikasse, ålepølse, åpepot, rulleål i gele, ål i karry for at nævne nogle. Ålekage var populære at lave når man bagte brød.

Man ruller en ål eller to ind i en sigtemelsdej.  Vil man være rigtig outreret så kan man lade både hoved og hale stikke ud af kagen, men det gjorde ikke vi.

Ålekagestykke

Kagen så faktisk meget delikat ud, men den smagte ad h……. til.  Ulækkert og sidste gang vi prøver at lave denne.  Vi satte resterne ud til mågerne, men de ville heller ikke have den.  Det siger vel sit.

For at redde lidt af oplevelsen kan jeg anbefale en Mrs. Brown Ale fra Thisted Bryghus eller Fur Ale fra Fur Bryghus

Efter inspiration Thymad.dk

Ålekage fra Thy

Traditionel Ålekage fra Thy
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 21 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 250 g Sigtemel
  • 250 g Hvedemel
  • 1 dl Kærnemelk
  • 2 dl vand
  • 2 stk Æg
  • 100 g salt
  • 1-2 stk Ål 300 g lætsaltede

Sådan gør du
 

Keyword Egnsretter, Nordjylland
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var