I Nordportugal og Brasil har de en lille snack som er Bolinhos de bacalau, altså fiskedelle af klipfisk. Jeg havde nogle spegesildfileter i køleskabet – kan man lave bolinhos med sild? Svaret er ja!
Hvorfor bruger man ikke flere ølsnacks når man tager en øl i hyggelig selskab? Det er socialt, giver god balance til øllet og giver noget forbrænding til øllet. Så flere ølsnacks! Disse bolinhos viste sig at være gode ølsnacks.
Jeg brugte spegesildfileter som jeg udøllet i IPA i et døgn.
Kog kartoflerne godt møre, så du kan mose det hele og blande med en gaffel. Bland kartoffelmel ind i blandingen så de får en god og fast konsistens.
Jeg serverede de med salsa og aioli.
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Bolinhos af Sild
Ingredienser
- 500 g spegesild fileter evt almindelige
- 500 g aspargeskartofler
- 2 fed hvidløg
- 2 stk skalotteløg
- 1 stk Æg
- 1 knsp kanel
- 1 ksno Sukker
- 10 dråber tabasco
- 1 spsk kartoffelmel
- Smør
- Salt og peber
- brødrasp
- olie
Sådan gør du
- Bruger du saltsildfileter, skal du lægge de i øl (IPA) et døgn. Skift gerne efter 12 timer
- Skræl kartofler og kog de møre i usaltet vand. Hæld fra vandet
- Kog sild i 2-3 minutter til de er møre. Bruger du ikke spegesild - kan du stege i de i smøre - 2min på hver side
- Riv hvidløg, og hak skalotteløg fint.
- I en skål har du sild, kartofler, skalotteløg, hvidløg, æg, kanel, sukker og tabasco, Mos de godt sammen. Smag til med salt og peber
- Rør ind kartoffelmel til en passe konsistens
- Lav små boller og rul de i brødrasp
- Steg de på en pande med olie, eller i frituren til de er gyldne og læg de på en tørkerul
- Serveres med Salsa og Aioli
Seneste kommentarer