Vil du have dejlige lyserøde æg? Farverige, smagfulde æg du kan bruge som snack eller som pynt i i salaten?

Jeg prøvede syltede æg første gang på en tur til London, hvor de serverede syltede æg som en snack til øllen. Det stod flere forskellige glas på bardisken med et fantastisk stort udvalg i syltede æg. Jeg blev overrasket over hvor godt det smagte.

Denne er den mest farverige du kan få – med en flot lyserød/lilla farve. Den bliver mere lilla hvor længe den stør. Æggehviden er flot farvet efter 4 dage – står den længere så får også æggeblommen farve.

Dem får også en dejlig smag af krydderierne.

Til æggene drikker jeg en pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nogle eksempler på pale ale:
Moonshine fra Midtfyns Bryghus
Godt øl pale ale fra Hornbeer.

Rødbede ølsyltede æg

Flotte lyserøde æg
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
4 days
Samlet tid 4 days 30 minutter
Ret Frokostret, Tilbehør
Køkken vegetar
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk Æg
  • 1 stk rødbede
  • 3,5 dl æblecidereddike
  • 2 dl Ale jeg brugte moonshine fra Midtfyns Bryghus
  • 1 spsk hele sennepsfrø
  • 4 stk Laurbærblade
  • 3 stk allehånde bær
  • 10 stk Peberkorn jeg brugte rosapeber
  • 1 stk tørret chili
  • 2 spsk Sukker

Sådan gør du
 

  • Kog æggene i 7-8 min og køl dem derefter af i rigeligt koldt vand.
  • Skræl rødbeden og skær den i tern.
  • Kog rødbeden sammen med æblecidereddike, vand, fennikelfrø, allehånde, sennepsfrø, laurbærblade, peberkorn og chili i ca. 7-10 minutter.
  • Steriliser et sylteglas og læg de pillede kolde æg ned i glasset.
  • Hæld den afkølede lage over æggene og ryst glasset en lille smule, så lagen dækker æggene til alle sider. Det er vigtigt, at lagen er helt afkølet.
  • Sæt låg på og stil i køleskabet i 4 døgn.
Keyword Madretter med øl, Påskefrokost, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var