Men hvorfor skal alle de blomster og andet pynte fnidder fnadder skjule de gode råvarer?  Kan ikke den udsøgte mad tale for sig selv?  Vi er på en restaurant, ikke i botanisk have.

Øl, Mad og Folk

Cafe og Øl Halle _1892_ Det findes ingenting hyggeligere end en Københavnsk kælderbeværtning. Det er skrevet bøger om disse kulturinstitutioner. I kælderen på Arbejdermuseet ligger den eneste fredede af slagsen, nemlig Cafe og Ølhalle 1892.  Når du går ned ad trappen til beværtningen træder du direkte ind i hvordan den så ud i 1892.

Cafe og Øl halle 1892 - Emalieskilt 1000

Vi tager en rundtur i museet før vi indtager vores frokost.  I den gamle cafe inde i museet møder vi Stjerne Pilsner for første gang. Pilsner som var i sin tid kooperationens populære bud på en bajer til folket.  Et godt pitstop på museumsvandringen.

Cafe og Øl halle 1892 - Serveringsbord 1000

Det er smukt at afslutte turen i Cafe og Ølhallen.  Den er flot restaureret. Der er brystpanel og vægge med et særlig smukt apotekerloft står frem. Der er intet kaos, da Stauning overvåger det hele fra væggen.  Vi får plads i et sidelokale med et stort emaljeskilt fra Stjernens bryggeri. Folket hygger sig gevaldigt under skiltet.

Cafe og Øl halle 1892 - Rejemad 1000

På lørdage er der buffet. Vi er ikke specielt glade for buffeter, da man nogle gange kan undre på hvor længe maden har stået, og hvor frisk den er.  Her er det en anderledes god ide og fungerer meget godt.  Du får små snitter af smørrebrød og det giver dig muligheden for at smage på forskellige smørrebrød du vanligvis ikke smager.

Cafe og Øl halle 1892 - Roastbeef 1000

Vi kaster os over snittene og starter med æg og rejer på smørstegt franskbrød. En udmærket start, hønsesalat med æbler og bacon er heller ikke at foragte.  Frisk og god.  Roastbeefen er lidt ble bleg i det, men smager godt og de friterede løgringe giver et smil på læberne. Ribbensteg er altid godt, og før desserten afslutter vi med en nydelig tatar.  Men den ultimative oplevelse var kikskagen. Den fik os tilbage til minderne om mormor. Alt er hjemmelavet med friske og økologiske råvarer.

Cafe og Øl halle 1892 - Flæskesteg 1000

Men hvorfor skal alle de blomster og andet pynte fnidder fnadder skjule de gode råvarer?  Kan ikke den udsøgte mad tale for sig selv?  Vi er på en restaurant, ikke i botanisk have.

Cafe og Øl halle 1892 - Tatar 1000

Man skulle tro at man i folkets kælder ville have et godt udvalg af øl, men dengang ej.  Der er Stjerne Pilsner, lidt Jacobsen og det er omtrent det.

Servicen er hurtigt og god. Den var hyggelig og med et smil.  Stemningen i lokalet var hyggelig, og gæster i alle aldre hygget sig.

Prisen for en buffet er 199 per person.

 

Vi er glade for at give 4 ømf’er
4 ømf

  • Hjemmelavet mad 90% 90%
  • Præsentation af mad 30% 30%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 75% 75%
  • Portionsstørrelse 90% 90%
  • Personale og service 80% 80%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her