Stegt flæsk har altid været min favoritret – helt siden min farmor gav mig med ekstra flæsk med hjem da jeg kom på besøg som en 5-årig. Det var derfor bare naturlig at jeg flyttede til landet hvor stegt flæsk er nationalretten.

De laver flæsk der oppe i mit hjemland også. Der er 2 store forskelle mellem den norske og danske. Man bruger også den fantastisk kålrabimos som tilbehør, og man tager stegefedtet med i den tykke sovs – også kaldt duppe. Ofte

Man kan måske sige at den lettere persillesovs som er i Danmark er en god sommerret og den lidt mere kraftige norske med rodmos og kraftig sovs, passer bedre om vinteren?

Kålrabi er denne sundeste rodfrugt og smager fantastisk – jeg har brugt den primært til lammeretter, Var lidt spændt på hvordan den gik sammen med flæsk – men det overgik forventningen. Det er super godt – og lidt purløg i sovsen giver en god smag.

Så næste gang du laver stegt flæsk – hvorfor ikke prøve den norske variant “flesk og duppe”

Til flæsket drikker jeg en god pilsner – se hvordan øl og mad passer sammen her.

Druknet flÆsk og duppe
Print Recipe
En perfekt efterårsret
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Druknet flÆsk og duppe
Print Recipe
En perfekt efterårsret
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Ingredienser
Flæsk
Kålrabimos
Duppe
Tilbehør
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Læg flæsket i øl i 30 minutter
  2. Skræl kålrabi og gulerod og skær de i store tern. Kog de møre i en gryde med usaltet (vigtigt) vand. Hæld vandet af og mos kålrabi og gulerødder. Kom fløde og smør i, og smag til med salt og peber.
  3. I en gryde smelter du smørret og piske ind mel. Rør godt i blandingen til den bliver jævn. Hæld in det halve af mælken og rør godt. Hæld ind resten af mælken og rør til du får lind sauce. Lad den småkoge i ca 5 minutter under omrøring. Pas på at den ikke bliver brændt
  4. Steg flæsket. Enten i pande - grill eller ovn til de er sprøde, men husk at spare fedtet!
  5. Hæld fedtet i sovsen (duppen) og rør godt ind
  6. Server flæsket med kålrabimos, kartofler og duppe. Drys lidt hakket purløg over.
Del denne opskrift