Stegt flæsk har altid været min favoritret – helt siden min farmor gav mig med ekstra flæsk med hjem da jeg kom på besøg som en 5-årig. Det var derfor bare naturlig at jeg flyttede til landet hvor stegt flæsk er nationalretten.

De laver flæsk der oppe i mit hjemland også. Der er 2 store forskelle mellem den norske og danske. Man bruger også den fantastisk kålrabimos som tilbehør, og man tager stegefedtet med i den tykke sovs – også kaldt duppe. Ofte

Man kan måske sige at den lettere persillesovs som er i Danmark er en god sommerret og den lidt mere kraftige norske med rodmos og kraftig sovs, passer bedre om vinteren?

Kålrabi er denne sundeste rodfrugt og smager fantastisk – jeg har brugt den primært til lammeretter, Var lidt spændt på hvordan den gik sammen med flæsk – men det overgik forventningen. Det er super godt – og lidt purløg i sovsen giver en god smag.

Så næste gang du laver stegt flæsk – hvorfor ikke prøve den norske variant “flesk og duppe”

Til flæsket drikker jeg en god pilsner – se hvordan øl og mad passer sammen her.

Druknet flÆsk og duppe

En perfekt efterårsret
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Flæsk

  • 1 kg stegeflæsk
  • 0,5 l Ale jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus

Kålrabimos

  • 1 stk Kålrabi
  • 3 stk gulerod (kan udelades)
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk Smør
  • 2 tsk salt
  • 1 knivspids Peber

Duppe

  • 2 spsk Smør
  • 3 spsk Hvedemel
  • 0,5 l Sødmælk
  • 1 tsk salt

Tilbehør

  • 800 g Kartofler
  • purløg

Sådan gør du
 

  • Læg flæsket i øl i 30 minutter
  • Skræl kålrabi og gulerod og skær de i store tern. Kog de møre i en gryde med usaltet (vigtigt) vand. Hæld vandet af og mos kålrabi og gulerødder. Kom fløde og smør i, og smag til med salt og peber.
  • I en gryde smelter du smørret og piske ind mel. Rør godt i blandingen til den bliver jævn. Hæld in det halve af mælken og rør godt. Hæld ind resten af mælken og rør til du får lind sauce. Lad den småkoge i ca 5 minutter under omrøring. Pas på at den ikke bliver brændt
  • Steg flæsket. Enten i pande - grill eller ovn til de er sprøde, men husk at spare fedtet!
  • Hæld fedtet i sovsen (duppen) og rør godt ind
  • Server flæsket med kålrabimos, kartofler og duppe. Drys lidt hakket purløg over.
Keyword Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var