Stegt flæsk har altid været min favoritret – helt siden min farmor gav mig med ekstra flæsk med hjem da jeg kom på besøg som en 5-årig. Det var derfor bare naturlig at jeg flyttede til landet hvor stegt flæsk er nationalretten.

De laver flæsk der oppe i mit hjemland også. Der er 2 store forskelle mellem den norske og danske. Man bruger også den fantastisk kålrabimos som tilbehør, og man tager stegefedtet med i den tykke sovs – også kaldt duppe. Ofte

Man kan måske sige at den lettere persillesovs som er i Danmark er en god sommerret og den lidt mere kraftige norske med rodmos og kraftig sovs, passer bedre om vinteren?

Kålrabi er denne sundeste rodfrugt og smager fantastisk – jeg har brugt den primært til lammeretter, Var lidt spændt på hvordan den gik sammen med flæsk – men det overgik forventningen. Det er super godt – og lidt purløg i sovsen giver en god smag.

Så næste gang du laver stegt flæsk – hvorfor ikke prøve den norske variant “flesk og duppe”

Til flæsket drikker jeg en god pilsner – se hvordan øl og mad passer sammen her.

Druknet flÆsk og duppe

En perfekt efterårsret
No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Flæsk

 • 1 kg stegeflæsk
 • 0,5 l Ale jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus

Kålrabimos

 • 1 stk Kålrabi
 • 3 stk gulerod (kan udelades)
 • 1 dl piskefløde
 • 3 spsk Smør
 • 2 tsk salt
 • 1 knivspids Peber

Duppe

 • 2 spsk Smør
 • 3 spsk Hvedemel
 • 0,5 l Sødmælk
 • 1 tsk salt

Tilbehør

 • 800 g Kartofler
 • purløg

Sådan gør du
 

 • Læg flæsket i øl i 30 minutter
 • Skræl kålrabi og gulerod og skær de i store tern. Kog de møre i en gryde med usaltet (vigtigt) vand. Hæld vandet af og mos kålrabi og gulerødder. Kom fløde og smør i, og smag til med salt og peber.
 • I en gryde smelter du smørret og piske ind mel. Rør godt i blandingen til den bliver jævn. Hæld in det halve af mælken og rør godt. Hæld ind resten af mælken og rør til du får lind sauce. Lad den småkoge i ca 5 minutter under omrøring. Pas på at den ikke bliver brændt
 • Steg flæsket. Enten i pande - grill eller ovn til de er sprøde, men husk at spare fedtet!
 • Hæld fedtet i sovsen (duppen) og rør godt ind
 • Server flæsket med kålrabimos, kartofler og duppe. Drys lidt hakket purløg over.
Keyword Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var