Efter den forrige opskrift på en lidt klæbrig kylling, fik jeg lyst til at udforske emnet klæbrighed videre. Derfor prøver jeg at finde måder at lave kylling på, som kan overføres til kylling på dåse. Derfor kom jeg op med en hvor vi både marinerer, samt en klæbrig sauce.
Resultatet blev som vanlig, saftig, mørt og godt. Jeg var bange for at den skulle blive for stærk med 3 habanerochillier. Det blev den ikke, så næste gang skal jeg skære de over.
Det er lidt arbejde med denne kylling på dåse, men smagen er værd det! Prøv den du også!
Til maden passer det med en pilsner eller IPA. Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.
Hot & Sticky Beer can chicken
Ingredienser
- 1 stk kylling økologisk
Marinade
- 0,3 l øl Jeg brugte ale no 16
- 3 stk habanerochillier hele, eller delte for mere smag
- 2 spsk Louisiana Hot Sauce eller Tabasco
- 10 fed hvidløg finhakket
- 2 spsk frisk koriander hakket
- 2 spsk frisk persille hakket
- 2 tsk havsalt
- 1 stk Løg mellemstor, revet
Sauce til pensling af kyllling
- 2 spsk dijonsennep
- 1 spsk ingefær revet
- 1 spsk appelsinskal revet
- 1 spsk limeskal revet
- 50 g honning
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Bland marinaden sammen i en skål
- Rengør kyllingen og læg den i en frysepose eller zip-lock. Hæld marinaden over kyllingen i posen. Næste gang vil jeg dele habanerochillier i to, da den ikke blev særlig stærk. Læg den i køleskabet i minimum 3 timer, eller natten over
- Hæld din beholder i stativet op med ca 0,2 liter øl. Fyld på med lidt koriander og persille. Sæt den på grillen på ca 180-200 grader
- Bland sammen til saucen.
- En kylling skal have ca 1 t og 10 minutter til 1, 5 timer, afhængig af størrelsen. Når der er ca 20 minutter tilbage, så begynder du at pensle fuglen.
- Server med det tilbehør du har for hånden. Vi brugte salat og majs.
Seneste kommentarer