Findes det bedre mad i efteråret end lam? Findes det så en saftigere del af lammet end skanken? Om man så braiserer dette en god porter, så har man grundlaget for en kraftfuld sauce.
Derefter laver du en dejlig mos af kartofler, kålrabi og sellerirod, og du har en af efterårets bedste retter. At braisere går ud på at først brune kødet, og derefter tilsætte øl, eller anden væske. Man sætter så retten i grillen/ovnen i en ildfast form under låg. Under låget står kødet og småkoger og damper så kødet bliver ekstra mørt. Lammeskanken er færdig når den løsner fra benet. Det smager fantastisk!!
Ølbraiseret lammeskank
Ingredienser
Lammeskank
- 4 stk Lammeskank
- 4 stk Løg Gerne rødløg for mere smag
- 2 spsk Olivenolie
- 0,5 l Porter Vi benyttet Skands
- 2 spsk tomatpuré
- 2 spsk Worcestershiresauce
- 7 dl Lammekraft du kan bruge anden kødkraft
- 2 spsk Brunt sukker
- 2 spsk Rosmarin Hakket og frisk
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk Peber
Rodmos
- 10 stk Kartofler
- 1/4 stk Kålrabi
- 1/4 stk Sellerirod
- 3 spsk Smør
- 1 dl Fløde
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk Peber
Sådan gør du
- Samle dine ingredienser
- Steg løg i olie i gryde til de er bløde. Tilsæt øl, tomatpure og Worcestershiresauce og kog op.
- Brun lammeskankene hurtigt på alle sider i en stegepande.
- Ha dem over i en ildfast form. For at få med smagen fra bruningen, hæld kraft i stegepanden og hæld i sukkeret og varm under omrøring.
- Hæld kraften i gryden, tilsæt rosmarin. Kog op. Hæld så kraften/saucen over skankene i den ildfaste form. Dæk til med låg eller aluminiumsfolie. Jeg satte de på grillen på 160 grader i 2,5 timer.
- Skræl kartofler, kålrabi og persillerod. Skær de bider og kog dem møre i vand. Hæld af vandet, tilsæt fløde og smør. Mos det hele til det bliver en jævn mos.
- Hæld kødsaucen gennem en si og kog op. La den koge lidt ind.
- Server med rodmos og sauce
En virkelig god og nem opskrift, jeg lod nu mine skanke få 5 timer i ovnen ved 150 grader.