Hvad med en belgisk egnsret fra maleriske byen Gent i Flandern? Waterzooi er en gammel belgisk hverdags gryderet, næsten en suppe. I renæssancen blev den oprindelig lavet af fisk, kendt som Viszooitje. Men floderne rundt Gent blev forurenede og fiskene forsvandt. Derfor er det i dag den med kylling, såkaldt Kippenwaterzooi, som er mest sædvanlig. Zooi kommer af det gamle hollands udtryk ”Sode” eller ”Zoode” som henviser til at ingredienserne er kogt.
Den smager superfriskt og er en sund ret med masse grønsager og vi har lagt til lidt øl.
Den går godt sammen med en gylden ale
Kylling Waterzooi
En fantastisk egnsret fra Gent i Belgien
Ingredienser
- 1 spsk Olivenolie
- 4 spsk Smør
- 1 kg Kyllingbryster skåret i terninger
- 3 stk skalotteløg
- 3 stk porrer
- 1 stk fennikel skåret i strimler
- 2 stilke Bladselleri hakket
- 2 stk Gulerødder skåret i strimler
- 4 stk Kartofler skåret i terniger
- 1 l hønsefond
- 0,25 l belgisk trippel eller belgisk ale
- 2 stk Laurbærblade
- 1 spsk Timian hakkede
- 0,25 l fløde
- bredbladet persille hakket til pynt
Sådan gør du
- Find frem alle ingredienser
- Find en stor gryde og sæt den på medium varme. Tilsæt smør og olie. Varm op til det bobler.
- Tilføj kyllingstykkerne og rør rundt. Lad den brune i 3 minutter og skru ned på varmen
- Tilføj skalotteløg og steg i yderligere 3 minutter
- Tilsføj snittede porrer og fennikel, og steg 3 minutter eller indtil porrer er blevet bløde
- Tilføj gulerødder, selleri, kartofler, fond, øl, laurbærblade, timian, og fløde, varm op til den simrer
- Dæk og lad den simre i 25 til 30 minutter, eller indtil kyllingen er kogt igennem og grøntsagerne er møre. Den skal ikke storkoge, bare simre let , eller vil fløden stivne.
- Fjern laurbærblade før servering
- Server Waterzooi i varme skåle og pynt med persille
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer