Vi spiser for lidt and, punktum. Alt for lidt and.  Vi overflommes af and fra mortensaften til juleaften.  Alle fortæller hvor godt det er, men så pludselig synes vi det ikke er så godt længere. And kan bruges på så mange måder, så jeg starter kampanjen for at spise mere and!

Jeg besøgte Midtfyns Bryghus og fik smage den nye øl ”Moonshine” – en golden ale med en god maltsødme.  Den vil jeg gerne lave en ret med, sagde jeg til ejeren, Eddie, og jeg fik en med hjem til at prøve med.  En perfekt øl til at starte ”spis mere And” kampanjen med.

Det at ølsprænge kød er noget jeg eksperimenter med og det giver et mere saftigt og smagfuldt kød.  Her brugte jeg det mørke muscovado sukker.  Det lyse muscovado giver en lidt mere karamelagtig smag, hvor det mørke giver lidt mere lakridsagtig smag, som passer godt til and.  Jeg bruger så øllet moonshine som også fungerer meget godt.

Til anden laver jeg så en grønkål-ale mayonnaise.  Du kan lave mayonnaise nemt fra bunden, men også købe en god for at lave den.

Som smørrebrød blev det en fantastisk ret.

Jeg tog selvfølgelig en Moonshine til.  Du kan læse hvordan øl og mad passer sammen her.

Ølsprængt andebryst med grønkålsalemayonnaise
Print Recipe
En dejlig og smagfuld ret af and
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 12-20 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 12-20 timer
Ølsprængt andebryst med grønkålsalemayonnaise
Print Recipe
En dejlig og smagfuld ret af and
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 12-20 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 12-20 timer
Ingredienser
And
Øllage
grønkål -alemayonnaise
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Pisk salt, muscovadosukker og ale sammen, til alt er opløst i den kolde væske. Læg andebrysterne i lagen. Lad den stå i køleskabet over natten, enten i bolle under låg eller i en pose
  2. Steg andekødet langsomt på medium varme i en pande. Det første kvarter på skindsiden, vend og steg videre i ca 5 minutter. Lad det hvile i minimum et kvarter. Kan spises lunt eller afkølet.
  3. Tø op grønkålen, og vrid vandet fra.
  4. Rør mayonnaise, ale og grønkål i en skål. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber
  5. Skær andebrystet i skiver, og anret med grønkål-ale mayonnaise på toppen. Strø lidt knuste enebær på toppen
  6. Serves på rugbrød.
Del denne opskrift