1733 er et sted med stort potentiale.  De har et højt topniveau, men også utrolig lavt bundniveau. 

Øl, Mad og Folk

Vi er altid glade når en ny kælderbeværtning åbner med danske smørrebrød.  Når det er på gammel strand, hvor det er så meget historie rundt kælderbeværtninger, kan det vel ikke blive bedre? Forventningerne er i top når vi lader fødderne lede os ned trappen.

Mange af de gamle kælderbeværtninger har ofte mange små rum med hyggelige intime hjørner.  Når vi åbner døren på 1733, er det et stort lokale vi træder ind i.  Udenom de 4 vægge, er det en bar bagerst det eneste som bryder lokalet lidt op. Teglstenvæggene er smagfuldt pudset med en lys moderne grå farve.  Bordene er i tykt rustikt træ.  Det hele giver et moderne, rustik-chic udtryk.

Vi kaster os over menuen.  En god traditionel menu med de fleste klassikere, og nogle af de med en lille tvist. Som første ret valgte konen røget ål med røræg, og undertegnende syntes den røgede hellefisk med pocheret æg og fennikelcreme så spændende ud.

Rørægget som kom med ålen, er en af de bedste vi har smagt. Ålen var lidt slap, eller løs i det. Syntes pocheret æg på hellefisk var spændende, da jeg elsker når jeg trykker lidt på blommen og den flyder udover maden. Men denne blomme var halvt kogt og meget fast. Jeg måtte skære i den 2-3 gange før jeg fik lidt flydende gul blomme.  Vanligvis serveres fisken i rumtemperatur, men både fisken og ægget var iskoldt.  Skulle næsten tro den var lavet tidligere og sat i køleskabet til det kom en ordre.

Hustruen vælger æbleflæsk som næste ret, og jeg tog en tatar. Flæsket var godt og tataren smagfuld, og jeg kunne meget godt lide den måden den var anrettet på.  Til sidst var vores valg den hjemmelavede sylte og en ”stor” (1773s anførselstegn) tartelet med høns og asparges.

Den hjemmelavede sylte var udsøgt, måske den bedste vi har smagt på restaurant.  Den tog os direkte tilbage til middelalderen, på den gode måde, med dens krydderier og smage. Fantastisk! Den ”store” tartelet var i et alternativ udseende. Ikke den vanlige ”tarteletkurv”, men et par trekanter ovenpå hinanden med fyldet hældt over.  Jeg har ingenting imod udvikling af tarteletter, men da må det være noget specielt til for at hæve dem, ellers er det en gimmick.  Fyldet var hverken specielt godt eller dårlig. På det jævne.

Udvalget af øl på fad var nogle få, men gode, fra Krenkerup bryggeri.

Tjenerne var hyggelige og effektive, men måske for effektive?  De begik en kardinalsynd i mine øjne.  Da vi bestilte mere snaps, hældte de den over den snaps som var tilbage! Det var cirka 1/3 i glasset.  Vanligvis spørger man om man vil drikke ud, før man hælder op. På regningen måtte vi betale for fuldt glas.

Da jeg har høreskade, var det svært at høre hvad min kone sagde.  Det store lokale, med klinker, teglvægge giver utrolig dårlig akustik.  Tjenerne sagde at de var klar over det og det vil blive fikset, det glæder jeg mig til, da jeg stort sæt ønsker at høre hvad konen siger.

1733 er et sted med stort potentiale.  De har et højt topniveau, men også utrolig lavt bundniveau.  Klarer de at hæve bundniveauet vil de blive en stor succes. Vi giver 3 ømf’er herfra med pil op ad, og regner med at opgradere til flere ømf’er når vi vender tilbage i det nye år.

Se hvilke kriterier vi bruger når vi anmelder frokostrestauranter.

 

  • Hjemmelavet mad 100% 100%
  • Præsentation af mad 80% 80%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 50% 50%
  • Portionsstørrelse 80% 80%
  • Personale og service 60% 60%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her