Fra Langeland og Strynø kommer denne egnsret som vi har videreudviklet med øl. Vi har ny skidne æg med øl – altså ølæg. På Langeland kaldes de skidtæg
I udgangspunktet var det en aftensmadret, men er nu mere en frokostret – specielt på påskelørdag. Den er nem og hurtig lave. Denne gang havde jeg ikke noget ølfond liggende i køleskab eller fryser. De er absolut bedst – men jeg laver en hurtig løsning. Varmer lidt vand i vandkogeren, blander det kogende vand med øl og en bouillonterning som bliver godt blandet sammen. Siden det er påske og forårssolen varmer udenfor bruger jeg en Sunshine fra Midtfyns Bryghus (den er sponseret) – men dere kan bruge alle golden/brown ales.
Sammen med rugbrød smager det fantastisk. En god mellemret på frokostbordet.
VI drikker en ale til – se hvordan øl og mad passer sammen her.
SKIDNE ØLÆG FRA LANGELAND OG STRYNØ
Ingredienser
- 45 g Smør
- 45 g Hvedemel (4-5) spsk
- 1 dl mælk
- 3-4 dl ølfond helst med kylling og øl - jeg brugte Sunshine fra MIdtfyns
- 3 spsk Fiskesennep
- 2 spsk dijonsennep
- 150 g bacon i tærn
- brøndkarse til pynt
Sådan gør du
- Jeg laver fonden først. Forhåbentlig har jeg noget i fryseren, eller så laver jeg en hurtig selv. Jeg tager en bullionterning. Jeg blander så 50/50 kogende vand og øl - her bruger jeg Sunshine fra Midtfyns Bryghus.
- Smelt smørret i en gryde. Rør gradvis melet ind til alt er røret ud.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring, så gør det samme med ølfonden. Kog op og lad den simre i 8-10 min. Juster evt konsistensen på sovsen med fonden.
- Kog æg til de er smilende - ca 7-8 minutter. Pil de. Nogle kan godt lide at dele de i 2, og andre ikke.
- Tilsæt de 2 typer sennep og smag til med salt og peber. Sovsen skal ikke koge efter du tilsætter sennep
- I et fad hælder du sovsen i. Læg i æggene. Pynt med brøndkarse eller andre krydderurter og lidt af bacon.
- Server med sprødstegt bacon og rugbrød
Seneste kommentarer