Ølfestivalen er tilbage her i Maj, hvor den burde ligge.  Den foregår i fantastiske rammer på Lokomotivværkstedet.  Sommeren er på vej, og man kan gå ud at nyde dine dejlige øl i haven.

Inde er det en fantastisk summen af glade ølmennesker, og den bliver højere og højere efterhvert som den session du er på, skrider frem.

Igen i år, er det mange fantastiske øl du kan smage.  Der er side på side inde på festivalens hjemmeside.  Hvordan har jeg valgt? Vel, ikke via forskellige sider som rater øl.  Jeg har altid lyst på at smage en ny pilsner. Bock er altid på listen, jeg har lyst til at smage på en af de syrlige, så går vi ned af farveskalaen, til vi finder min favorit stout/porter.  Impulsivt finder jeg så også mange jeg vil smage, så jeg ender ofte med det dobbelte.  Men her er den planlagte liste.

PILSNER

Pilsner er en af mine favoritøl, sammen med Stout/Porter. Den mest nøgne øl, og fantastisk forfriskende, specielt i Maj. Perfekt til Ølfestivalen.  I det sidste har endelig det blevet en øl som bryggere har interesseret sig for.  Jeg interviewet Birthe Skands, og hun sagde.  “Du kan ikke skjule noget i Pilsner. Gør du en fejl i IPA, kan du skjule det med mere humle, men det kan du aldrig med Pilsner” 

Jeg har ikke smagt på Octopils fra Slowburn, derfor er det førstevalget.  Men kommer nok til at smage et par af de andre.

OCTOPILS – Slowburn

Italiensk Pilsner brygget som en cadeau til den legendariske Tipo Pils fra Norditalien. Tør og sprød lager tørhumlet med Hall. Tradition og Saphir.

Alkohol: 5.1%

BOCK

Bock er også godt, da.  Specielt i Maj.  Amager Bryghus er et af Danmarks bedste bryggerier.  Deres Maibock virker ret interssant.  Derfor går vi for den.

Helles bock/maibock – Amager Bryghus

En lys og velhumlet bock typisk brygget til forår og sommer.

8,5% Doppel Maibock

SYRLIGE ØL

Syrlige øl var noget jeg ikke var særlig glad for. Men det er en stilart som vokser på mod mig.   Fanø er kåret som Danmarks bedste bryggeri. Da burde det jo være en god mulighed at deres syrlige øl er den som overbeviser mig?

SOUR FACE – Fanø Bryghus

“Sour Face” is a light, tart ale brewed with sour cherries

Syrlig øl

Alkohol: 4.2%

Specialøl

Hvad er specialøl?  Denne skotske ale er her rangeret som specialøl. For mig er det en mørk ale, men det er svært med stilarter.  Jeg kan god lide de skotske ale, og også Skotland, så den tager vi!

Den stærke Skotte – Lund Teknik

Skotsk stærk ale/wee heavy:

Sød og vinøs, kraftig udgave af den skotske ale.

Alkohol: 9%

RØGØL

Røgøl kunne vært min favorit, som Islay Whisky er det.  Jeg elsker det let røgede, bålagtige hygge det giver.  Men, er du sindsyg, den er svær at genskabe i en øl. Det kanvære svært at finde balansen ie en øl.  Det bliver tit, for lide røg.  Da bliver den helt uinteressant. Kedelig.  Men de fleste gviver den for meget røg, og da bliver en udrikkelig. Det Lille Brygger er også et af de bedste bryggerier i Danmark.  Kan de klare den svære balancegang?

SMOKING RYE – Det Lille Bryggeri

Smoking Rye er en røgøl tilsat 2 typer røgmalt, derudover er en stor del af maltprofilen bestående af rugmalt. Der er tilsat 4 typer malt: Rugmalt, Munich malt, Whisky malt og Smoked malt fra Tyskland.

Facts for nørder:
4 typer malt, 2 typer humle, US-gær
OG: 1.060 FG: 1.008  6,8% vol. alkohol.
IBU: 23,1 EBC: 24,9
Indhold 0,5l.

Ingredienser: Rug & bygmalt, humle, vand og gær.

Andre røg øl: Øl brygget med røgmalt, og som falder uden for stilarten klassisk røgøl. En harmonisk forening af røg og øl. Den grundlæggende øl skal følge en klassisk stilart som i konkurrencer skal angives.

STOUT/PORTER

Uden tvivl, min favorit øltype. Derfor må man prøve et par stykker. People Like Us har interesseret mig en tid, og når de prøver at bevise at de var de som fik Trump i søvn, og skrev Covfefe, så må vi prøve den.  Jeg kan også lide Musicon, så den prøver vi også!

Uden tvivl, min favorit øltype. Derfor må man prøve et par stykker. People Like Us har interesseret mig en tid, og når de prøver at bevise at de var de som fik Trump i søvn, og skrev Covfefe, så må vi prøve den.  Jeg kan også lide Musicon, så den prøver vi også!

Covfefe – People Like Us

En overraskende let og smagsmættet imperial stout med bitterhed fra kaffebønner, balanceret af vanilje-sødme og lækre kakaonibs som bliver rundet af med pekannødde-fylde. COVFEFE er den første i PLU’s takke-øl trilogi som blev lavet i samarbejde med Mikkellers grundlægger, Mikkel Borg Bjergsø og canadiske Francois Trudel. Den blev også startskuddet på vores satiriske øl-serie, på baggrund af Trumps uforglemmelige tweet som startede et hav a konspirationsteorier.

Alkohol: 10.3%

SCHWARZBART – Musicon Mikrobryggeri

Schwarzbart er en imperial stout, der spiller på hele klaveret. Her er ingen tvivl om, at der er kælet for alle detaljer, og at denne øl er i ligaen for fyldige stouter.

Den dobbelte mæskning lægger bund til en fyldig krop, og hviletiden på fire måneder giver øllen tid til at udvikle sig og finde sit potentiale.

Schwarzbart er en stout for dem, der vil have det mørkt, sødt og komplekst.

Alkohol: 9%

Ses vi?