Mojo Sauce kommer oprindelig fra de kanariske øer. Både i en rød og grøn version. Den har fundet sin vej over atlanderhavet, og blevet en grundsten i det cubanske køkken. Specielt den grønne som der er opskrift på her.
Mojo betyder bogstavelig talt sauce og den grønne er kendt for sin citrus og hvidløg smag. Den er også brugt i de karibiske køkkener
Den grønne sauce kan bruges til at marinere kød med stort hæld. Den egner sig særs godt til kylling og til svineretter. Den passer også godt som dressing på salater. Den er ret smagfuld!
Cubansk IPA Mojo Sauce
Ingredienser
- 6 fed hvidløg finhakket
- 175 ml appelsinsaft
- 100 ml limejuice
- 100 ml IPA
- 1 bundt koriander
- 1 tsk hotsauce
- 100 ml olie eller til du får den rette konsistens
- 1 spsk mojo rub
Mojo Rub
- 3 spsk hvidløgspulver
- 3 spsk løgpulver
- 1 spsk salt
- 1 spsk stødt peber
- 1 spsk tørret persille
- 1 spsk tørret oregano
Sådan gør du
- Laver ca 350 ml
- Blend appelsinjuice, limesaft, IPA chili, hvidløg, koriander, olie, sukker og salt i en blender. Den skal være glad med lidt struktur. Hæld på flaske
- Ryst godt før brug
Mojo Rub
- Bland alle alle ingredienser godt