Nashville hot chicken er en af klassikerne på en amerikansk grillmenu. En dejlig smagfuld ret.

Hvorfor ikke lave en version med blomkål? Den bliver lige så smagfuld og god.

Den passer godt til rotisserie, hvis du har det. Den får en dejlig indbydende farve. ‘

Denne kan bruges som hovedret, dejlig som snack eller tilbehør.

Nashville Hot Blomkål

Dejlig vegetarversion af Nashiville Hot Chicken
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 10 min
Ret Hovedret
Køkken Grill, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 0,5 l kærnemælk
  • 0,33 l ale
  • 2 spsk Cayennepeber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sort peber
  • 3 spsk olivenolie

Bastesovs

  • 3 spsk ale
  • 2 spsk Cayennepeber
  • 2 tsk brunt farin
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk havsalt
  • 1 tsk sort peber
  • 125 ml olivenolie
  • 3 spsk smeltet smør

Sauce

  • 125 ml bastesovs fra over
  • 180 g creme fraiche

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Træk eventuelle grønne blade af blomkålen. Trim stilken, så blomkålen sidder plant. Prik blomkålen over det hele med en gaffel, kniv eller metalspyd, på den måde trænger marinaden nemmere ind. Læg blomkålen i en stor frysepose eller dyb skål.
  • I en stor skål hælder du kærnemælk, øl, cayenne, paprika, hvidløgs- og løgpulver, salt, peber og olie. Pisk sammen det hele sammen.
  • Hæld blandingen og blomkålen i en pose. Forsegl posen og marinér blomkålen i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over, og vend den et par gange, så den marineres jævnt.
  • Læg røgchips i blød i 30 minutter.
  • Tænd grillen på 180 grader. Jeg brugte rotisseri, men du kan også grille den på risten, her skal du huske at vende den ofte.
  • Lav bastesaucen: Tilføj cayenne, sukker, paprika, hvidløg og løgpulver, salt og peber i en skål og bland det godt sammen. Pisk øl, vegetabilsk olie og smeltet smør (eller mere olivenolie) i. Basten skal være tyk, men skal også kunne hældes.
  • Dræn blomkålen, spar cirka 125 ml bastesovs. Tænd for røgen.
  • Grill blomkål på rotisseri eller indirekte grill, indtil den er brunet og mør, 1 til 1 1/2 time, pensl med bastesauce hvert 20. til 30. minut.
  • Lav sovsen imens: Kombinér den resterende bastesovs med cremefraiche og pisk til den er nogenlunde glat.
  • Læg blomkålen i et fad og hæld den resterende bastesovs henover. Skær den herefter i skiver eller buketter til servering med saucen hældt over eller serveret på siden.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var