Kålrabi er Danmarks sundeste rodfrugt. Spørgsmålet for mange er, hvad kan man lave med den?
Den meste vanlige i mit fødeland, Norge, er at bruge den til kålrabimos. Det er et godt tilbehør til fisk og kød, eller til vegetarretter. Specielt til juleretterne er den meget populær.
Hvad gør man med resterne? Hvorfor ikke lave en sund og god vaffel? På vaflen kan du have rester fra dine andre måltider, eller man kan også lave denne vegetartatar på den.
Det er jo ingenting i vejen for at du bruger kartoffelmosen til at lave vaffel af også!
Når jeg laver min kålrabimos, koger jeg grøntsagerne i en øl-grøntsagsfond. Har du ikke lavet en fra grunden, kan du bruge de færdige du blander op med 50% øl, i stedet for vand. Til denne brugte jeg en Sunshine fra Midtfyns Bryghus. Den er rund og ikke for bitter.
Prøv den selv!
Til retten drikker jeg en en bock. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle bock du kan prøve.
Doppel Bock fra Krenkerup Bryggeri
Maj Bock fra Jacobsen
HP Bock andre fra Bryggeriet Refsvindinge
Kålrabivaffel
Ingredienser
- 2 stk æg
- 3 dl hvedemel
- 3 dl kålrabimos rester har du ikke rester, se under
- olie til stegning
Kålrabimos
- 0,5 stk kålrabi skrællet og i store tern
- 1 stk gulrot skrællet og i store tern
- 1 l øl grøntsagsfond 50% maltrig ale i
- 0,5 dl fløde valgfrit
- 1,5 spsk smør
Sådan gør du
Med rester af kålrabimos
- Bland æg, kålrabimos og hvedemel sammen i en skål, indtil du har en tyk dej..
- I et opvarmet og smurt vaffeljern steges vaflerne i cirka 5 minutter ved middel varme.
Kålrabimos
- Rens, skræl og skær grøntsagerne i lige stykker.
- Kom dem i en gryde, og tilsæt ølfond til at dække indholdet og lidt salt
- Kog grøntsagerne møre.
- Hæld kogevandet fra (spar på det) og mos dem sammen med fløde (hvis du bruger det) og smør. Jeg bruger kogevandtet i stedet for fløde, Hvis du vil have en finere konsistens i dejen, kan du køre den med en stavblender eller i en højhastighedsblender.
- Smak til med salt og pepper
- Server!
Seneste kommentarer