Vores barnebarn på 16 måneder elsker mad, gerne mad med smag i.  Hun elsket den butter chicken vi en gang bestilte, så hvorfor ikke prøve at lave en selv?  Hjemmelavet er bedst, ikke også?  Så når vi skulle have hende på besøg sidste gang, var det gang i gryderne.  Jeg ville prøve at lave en dejlig, mild, cremet butter chicken, og når man så reaktionen fra den lille, kan man sige at missionen lykkedes!

Jeg valgte kylling indrefilet, da kun det bedste er godt nok for hende!  Du kan også bruge kyllingebryst.  Jeg valgte at marinere, eller drukne den først.  Siden butter chicken er indisk, fandt jeg ud at Inda Pale Ale var en passende øl at drukne den i, sammen med lidt citron, vand og krydderier.

Efter at den har svømmet i et par timer, er det bare at gå igang.  Det er en nem ret at lave.  Når duften af krydderierne spreder sig i køkkenet er det fantastisk.  Jeg bruger også riiiiigeligt med fløde – det giver den gode smag.  Smag til om den kan tåle en sjat til 🙂

Hvordan vidste jeg at den lille godkendte retten?  Hun kan godt lide at sitte på armen når jeg kokkelerer.  Hun ved at det kan vanke godsager.  Jeg lod hende smage lidt af sovsen før kyllingen kom i.  Hendes reaktion var umiddelbart at gå ned, gå over til sin stol, og ville opp i den.  Så smagen var godt nok.  Dette var i øvrigt en tabbe, da vi ikke skulle spise endnu, noget hun var lidt misfornøjed over.

Vi serverede den med basmatiris, naanbrød og hjemmelavet raita.

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Dejlig cremet druknet butter chicken

Dejlig, smagfuld butter kylling
5 fra 12 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 650 g kylling bryst eller indrefilet
  • 1 stk citron saften
  • 1 tsk Chilipulver
  • 0,25 l IPA - India Pale Ale
  • 0,5 l vand
  • 3 fed hvidløg knust

Butter chicken sauce

  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpure
  • 25 g smør
  • 1 stk løg groft hakket
  • 3 fed hvidløg finhakket
  • 2 tsk ingefær finhakket
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk sukker
  • 3 dl piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Marinade

  • Bruger du ikke kyllling indrefilet - skær din brystfilet (og indrefilet) i store mundrette stykker. Læg bidderne i en mellemstor skål.
  • Pres din citronsaft over kyllingbidderne. Vend alle stykker i citronsaften
  • Drys chilipulver over kyllingen, og rub det ind i stykkerne
  • Bland in resten af ingredienserne til marinaden, bland godt. Lad den marinere 1-3 timer

Butter Chicken

  • I en gryde, gerne med tyk bund, steger du dine kyllingebidder gyldne i olie. Ikke gennemstegte, men let gyldne. Fjern fra gryden
  • Smelt smørret i gryden. og steg løg til de bliver gennemsigtige.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og de stødte krydderier. Steg de igennem et par minutter så smagene frigøres.
  • Tilsæt tomatpure og steg 1-2 minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, fløde og sukker.
  • Varm saucen op til kogepunktet. Med en stavblender blender du den glat. Eller hæld den i en almindelig blender og blend. Smag til om du skal have mere fløde (fløde er godt)
  • Tilbage i gryden, lader du den simre i 7-8 minutter.
  • Tilsæt kyllingen. Lad den simre videre i ca 8-12 minutter. Stykkene skal være tilberedet, men saftige
  • Smag saucen til med salt og peber
  • Server med basmati ris, raitia og naanbrød
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER