Når svampesæsonen er over os, er det fantastisk at lave et smørrebrød med friske svampe. De giver en fyldig og god smag, og har en dejlig tekstur.

Du kan variere med de svampe du har ved hånden. Er det ikke i sæson, kan du jo udvande nogle tørrede svampe i stedet.

Min kone vil have rigelig med parmesan!

Du kan lave din ølfond, med at erstatte 50% af vandet med porter, om du ikke laver fra bunden af.

 

Til retten drak jeg en brun beligisk ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus

Kantarel og Shiitake Toast

Dejlig og smagfuld toast
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Frokostret
Køkken vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk Olivenolie
  • 250 g Kantareller
  • 200 g shiitake svampe
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk citronsaft friskpresset
  • 250 ml ølfond med porter
  • 1 tsk rosmarin hakket
  • 1 tsk timian hakket
  • 1 spsk bredbladet persille hakket
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 4 spsk høvlet parmesan

Sådan gør du
 

  • Lav din porter ølfond med at bruge din favorit grøntsagsfond terning/flaske, og brug 50% vand og 50% porter
  • Find din største stegepande frem og varm op på medium-høj varme. Når den er varm hælder du olien i.
  • Når olien varm, tilsætter du svampene. Steg dem i 4-5 minutter uden at røre for meget.
  • Tilsæt æblecidereddike og citronsaft og kog til det er helt reduceret.
  • Tilsæt fonden og kog så den reducerer til det halve.
  • Tilsæt rosmarin, timian, persille og smør. Rør til smørret er helt inde I blandingen.
  • Krydre med salt og peber.
  • Toast 4 stk brød, og fordel svampeblandingen over disse. Server med høvlet parmesan.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var