Scotch eggs er en af mine favorit snacks. Et lille enkelt måltid. Jeg fik de første gang på Pub i London. Det går fantastisk sammen med en lille engelsk pint.
Du skal helst have en smilende blomme i ægget.
Når man bruger den vegetariske pølsefars med god smag – bliver det smagfuldt og godt.En god bindefars, er en nødvendighed for alle pølser man laver. Denne bindefars giver en god base. Det er bare at blande krydderier ind i farsen.
Se billedet på hvordan man nemt kan rulle farsen rundt ægget, så bliver det dejlig rundt og det dækker.
Prøv det, næste gang du skal have en snack. Du kan også tage det med på picnic
Velbekomme!
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Vegetar Scotch Eggs
Ingredienser
- 8 stk æg 6 til kogning - 2 til panering
- 1 portion vegetarisk bindefars jeg brugte den sicilianske krydring
- hvedemel til panering
- 150 g brødrasp til panering
Tilbehør
- grov sennep
- syltede rødbeder
- 2 stk løg
Sådan gør du
- Lav farsen. Pølsebindemiddel med krydderi. Jeg brugde den sicilianske version. Se link over og i noter
- I en gryde med koldt vand placerer du 6 æg. Kog vandet op og lad dem koge i 3-4 minutter. Tilføj dernæst æggene i en gryde med koldt vand. Når æggene er kolde, piller du dem forsigtigt.
- Skær løg i tynde skiver og lad dem stege til de er brune. Du kan sagtens tilsætte lidt øl for at gøre løgene bløde helt til sidst. Lad dem herefter køle ned.
- Du skal have 3 tallerkener klar. En med en håndfuld hvedemel i, en med de 2 sidste æg (piskes godt sammen inden) og en tredje med brødrasp.
- Drys lidt mel på hænderne og læg en bolle med fars i håndfladen. Rul dem ud i en oval form. Rul ægget i mel, læg det så i midten af farsen i håndfladen.
- Forsigtigt lægger du farsen i ægget til det er dækket til på alle flader.
- Rul herefter det farsdækkede æg i mel, ryst overskydende fra. Så dypper du dem i de piskede æg og til slut i rasp. Gentag disse trin på nyt i æg og rasp så det bliver godt dækket til.
- I en friture eller gryde varmer du olie op til 160ºC. Brug helst et termometer. Har du ikke det kan du teste en lille rå kartoffelbid. Læg den i olien i et minut, hvis det bobler og den bliver brun, er den færdig.
- Placér den forsigtigt i gryden med en hulske. Lad dem stege i ca. 8 minutter til de bliver gyldne. Vend dem et par gange i processen. Løft dem op af gryden med skeen og læg dem over på en køkkenrulle.
- Skær dem i 2 og servér med brunede løg, rødbeder og grov sennep. Velbekomme!