Danmark nationalret: Stegt flæsk med persillesovs – kan det blive bedre? Jada – vi hælder øl på! Vi drukner øllet, laver ølsennep og ølsylter rødbeder. Persillesovsen laver min hustru, det er ingen som laver bedre end hend.
Øllet giver en forfinet smag, og gør flæsket sprødt. Jeg kan godt lide at grille flæsket, da fedtet sveder væk, og gør også flæsket sprødt.
Ølsennep og ølsyltede rødbeder giver retten en større bredde.
Det skal selvfølgelig drikkes øl (classic eller lys ale som Sunshine fra Midtfyn) og snaps til stegt flæsk. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Lyst til gode opskrifter med øl i mad? Læs mere om kogebogen ”Øl i Mad” her.
Druknet stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
- 0,5 l Ale sunshine fra Midtfyns Bryghus
- 1 kg stegeflæsk
Persillesovs
- 50 g Smør
- 2 spsk Løg finhakket/revet
- 0,5 dl vand jeg bruger øl næste gang!
- 2,5 spsk Hvedemel
- 4 dl Sødmælk
- 1 bundt bredbladet persille hakket
- citron et par dråber saft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Læg flæsket i øl i 30 minutter
- Jeg griller flæsket, for fedtet smelter fra, og flæsket bliver meget sprødt. Husk at grille indirekte, så ikke fedtet smelter ned på brændere eller kul. Da går det ild i det. Jeg griller flæsket i 25-30 minutter til flæsket bliver færdig og sprødt.
Persillesovs
- I en gryde smelter du smørret og svitser løget.
- Tilset mel under omrøring i ca 1 minut. Pisk ind vand/øl lidt efter lidt for at undgå at sovsen klumper.
- Derefter pisker du in mælken på samme måde. Tilsæt evt citron
- Sovsen gives et let opkog indtil den er jevn.
- Lige før servering blander rigelig med persille ind i sovsen. og smag til med salt og peber
- Server flæsket med persillesovs, ølsennep og ølsyltede rødbeder
- Nyd den danske nationalret med øl og snaps
Seneste kommentarer