Ølsennep er overraskende nemt at lave, overraskende nemt. Smagen bliver også fantastisk. Du skal bare huske på at smagen bliver meget intens når du laver den selv. Du kan også variere smagen med at variere de forskellige sennepsfrø og krydderier.
Ønsker man en endnu skarpere smag, kan du lade den stå et par dage i værelsestemperatur før du sætter den i køleskabet.
Denne passer godt til fiskeretter, stegt flæsk eller andre retter du bruger sennep til.
Ølsennep
Ingredienser
- 50 g brune sennepsfrø
- 60 g gule sennepsfrø
- 150 ml æblecidereddike
- 120 ml Ale jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus
- 2 spsk lyst muscovadosukker
- 1 spsk honning
- 0,5 tsk groft salt
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- I en lille skål mikser du sammen de 2 typer sennep til de er godt blandet.
- Hæld eddike og øl over frøene og bland det godt ind
- Dæk med plasticfilm, og sæt skålen i et kaldt og tørt sted i 12-24 timer, til al væske er absorberet.
- Rør ind rørsukker, honning, og salt i blandingen.
- I en blender starter du med 4-5 puls, før du lader motoren køre i 30-60 sekunder til den har fået den grovhed du ønsker.
- Hæld ølsennep over i et steriliseret glass, og sæt i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer