EN DAG I ØLLETS TEGN

Bermondsey
Beer Mile London

Ikke langt fra London Bridge, ligger ølhimlen – altså hvis du kan lide at besøge bryggerier og taprooms.  DEr findes Bermondsey Beer Mile, hvor det ligger i underkant 20 bryggerier/taprooms indenfor 1-2 engelske miles.  Vi klarede 8 taproom på 1 km.

Hvad vi
oplevede under jernbanen:

Verdens bedste pubcrawl?  Eller taproomcrawl?  Det vil jeg påstå.  Kan du lide den lidt rå stil, kombineret med de bedste øl du får fra Taprooms?  Da er Bermondsey Beer Mile himlen for dig.

I buene under jernbanen syd for Themsen finder du i rundt 20 forskellige taprooms og flaskebutikker fordelt over 1 engelsk mile. Den udvides og fornyes stadig, så den er snart 2 miles lang.

Åbningstiderne er lidt forskellig fra sted til sted, men på lørdag eftermiddag er alle åbne, og i sommerhalvåret valfarter det mange øltørstige på strækningen, og det er stapfuldt.

Vi havde andre forpliktelser lørdagen, så vi ankomen iskold søndag eftermiddag i april.  Men vi fik en uforglemmelig oplevelse.  Vi nåede 8 taprooms og 915 meter.  Vi kommer tilbage for de resterende så snart vi kan!

Vores regel var 1 stor øl til hver på hvert sted – så videre.  Hustruen drak IPA – gerne hazy og jeg lager eller blonde.

Myten siger at det er ingen som har klaret at fuldføre hele Bermondsey Beer Mile

 

Hvornår

Vores tidslinje

 

Først får dere en video af turen

^
Kl 13:00

London Beer Factory – The Barrel Project
Anmeldelse kommer

^

Vi får en fantastisk start på London Beer Factory – The Barrel Project. (LBF) Det var det første taproom som var åben denne kolde aprilsøndag.

Lokalet er bare fantastisk.  Langs den ene væg, er der 200 egefade hvor øl lagres. På modsat side er det en fantastisk og stor bar i grønne og hvide fliser.  Der er hele 24 haner med øl, og de fleste fra LBF, også nogle fra fadene.  Da vi skulle nå mange steder, prøvede vi kun 1 øl hver fra LBF og de smagte udmærket.

Man sidder langs fadene, enten langs “ølhal” bænke, men også nogle flotte barstole ved fade på højkant.

Du kan læse mere om deres Barrel Project her.

 

På de 180 meter vi går til Hiver Beer, passerer vi Hawkes Cider og Billy Franks  Craft Beer & Snack Shack.  Ret før Hiver kommer vi til Maltby Street Market.  Det er værd et besøg.

^
Kl.13:30
^

Du kan tage med mad fra Maltby Street market og spise den på Hiver Beer.  De kalder sit taproom en bikube, og de bruger honning i øllet.  Eller som de selv siger “we put the Bee in Beer”

Indenfor er det en lille bar i gult og sort, med 5 haner, og du kan også får deres flaskeøl.  De har et lille skab, som viser produkterne.  Der er små hyggelige borde man kan sidde med.  De har også et dejlig område udenfor, hvor du kan nyde øllet fra bikuben.

Jeg har smagt honningmjød før, men aldrig honningøl.  Det var en positiv oplevelse. Vi tog en Session IPA og en Blonde Ale. Du kan smage honningen, men den er ikke overdøvende.

Du kan læse mere om Hiver Beers her

Vi går tilbage gennem tunnelsen, totalt 160 meter til vi ankommer Anspach & Hobday

^
14:15

Anspach & Hobday
Anmeldelse kommer

^

Anspach & Hobday er at af de første bryggerier som kom her under jernbanen.  Et hyggelig bekendskab.  Der er nogle bryggeritanke når du kommer ind, med “ølhal” borde og benke længere ind.  Inderst inde finder du baren med de 12 ølhaner, flot udført i blå fliser.  Det er også mulig at sidde ovenpå.

Da det var koldt den aprilsdag, sat vi os under varmelampene. Vi bestilte 2 dejlige øl.  Nu er porter en af mine favoritøl, men siden vi skulle gennem så mange denne dag, havde jeg bestilt lysere og lettere øl, men så fandt jeg ud af at deres signatur er porter, så jeg måtte også bestille en lille London Black.  Nydelig sort fløjel!

A & H er et bryggeri i vækst og har flere steder du kan besøge de rundt i London.  Du kan læse mere her.

 

Vi skulle igen på andre siden af jernbanesporet og skulle gå 210 meter til Moor Beer, som Google havde lovet skulle være åben, men de kan man ikke helt stole på.  Det var synd, da jeg havde set frem til at besøge de, og det var jo en lang strækning at gå ;).  Da var det godt at Cloudwater Brew Co lå ret ved siden af!  Så det blev 230 meter.

^
15:00

Cloudwater Brew Co
Anmeldelse kommer

^

Cloudwater bliver af mange anerkendt som det bedste bryggeri i Manchester, og mange er glade de har fået et Taproom i London.  Det var et meget godt bekendtskab.

Inde hos Cloudwater åbner det en helt ny verden sig.  Det er spændende at se hvor forskellige de forskellige undergange kan være.  Her hos Cloudwater er det et mere feminint udtryk i farvene.  Jeg kunne godt lide de lyserøde stel til barstolene.  I loftet hænger det bannere med kunst fra deres etiketter.  Det er ret flot.  Inderst inde finder du baren med 20 haner med udsøgte øl.  Det var også godt isoleret, som var dejlig på en kold søndag.

Der er 20 haner at vælge mellem, alle gode.  Det var også dejlig at prøve nogle af de specielle snacks i baren.

Læs mere om det dejlige bryggeri her.

 

Galleri

Flere stemnings-billeder 

Hvad skete

SÅ?

Ikke langt at gå til næste bryggeri. BBNo ligger i buen ved siden af – 13 m.

^
Kl 15:45

Brew By Numbers – BBNO
Anmeldelse kommer

^

BBNo – Brew By Numbers blev en kold oplevelse, da det var uisoleret der inde i buen.  BBNo var en af de første under buene, og de havde sit bryggeri her også.  Nu har de flyttet bryggeriet til Greenwhich, men vil beholde sit Taproom.  Det kan blive flyttet et par buer længer nede, hvor bryggeriet var – følg med på deres sociale medier.

Selv om det var en kold oplevelse, manglet det ingenting ved øloplevelsen.  De er rangeret som top 100 i verden på ratebeer,  og de er kendt for sine IPA’s. Gerne hazy og fruity.  Der er 8 haner at vælge mellem.

Deres øl har ikke navn, bare et nummer for stilart. Det første tal for stilart, og de neste for version. De skal vist gå over til kun tallet for stilart.

Læs mere om BBNo på hjemmesiden.

De ligger tæt nu Bianca Road Brew Co ligger 63 m derfra.

^
16:15

Bianca Road Brew Co
Anmeldelse kommer

^

Vi troede først at Google på nyt havde misinformeret os og at Bianca Road var lukket, men døren ble prøvet og den var åben! Et lille intimt lokale, men hyggelig.

I baren er der 6 haner med godt øl og hyggelig betjening.  Der er “ølhal” bord på modsat side.  Men man kan undre hvad de cykelfælgene gør oppe under taget?

Efter vi har kommet ind, kommer det flere, og da området at sidde på ikke er så stort, og måske de indtagne øl har gjort sin virkning, er det nemt at komme i snak med de andre.

Det begynder at blive lidt “klister på stolen” – men vi holder fast i 1 øl per sted.

Læs mere om bryggeriet her.

Igen en kort distance til næste – kun 19 meter til Craft Beer Junction

^
Kl 17:00

Craft Beer Junction
Anmeldelse kommer

^

Craft Beer Junction er ikke et bryggeri, men en importør og distributør af øl.

Lokalet er godt isoleret og de har prøvet at gøre noget ud af det.  Der er mange siddeplasser og en stor bar inderst inde.  Der er det 10 haner med deres øl, samt mange flasker også.

Mixen af øl er amerikanske og britiske.  De bag baren kendte godt til øllene og kunne guide os.

Det er vanskelig at sætte fingeren på det, men det manglet et eller andet der inde – så vi går videre efter øllen derinde.

Nu kommer en af de længste distancer at gå til The Kernel – hele 250 meter (!) 🙂  Men efter 7 øl, var den lille frisk luft og motion godt 🙂

^
Kl 17:30

The Kernel
Anmeldelse kommer

^

Vi afslutter på det som måske var det bedste sted.  The Kernel var det første bryggeri som bosatte sig på Bermondsey Beer Mile og de får ofte æren af at starte den britiske ølrevolution.

Hele lokalet er godt isoleret og dækket af træ.  De har også lavet så man kan sidden ovenpå indgangen at nyde dine øl.  Inderst inde står baren som har 16 haner med deres øl  De er kendt for deres IPA og Pale Ales, så denne dag var det 7 af disse på hanerne, men ellers var det et godt udvalg for os som kan lide andre øl også.

Det var et super varmt og godt bekendtskab.  God atmosfære, varme omgivelser og god service.  Et must om du skal prøve dig på milen.

Læs mere om The Kernel Brewery på deres hjemmeside.

Vi afslutter her – da vi skal spise Sunday Roast på en god gammeldaws pub.

Galleri

De bedste jernbanebuer

 

 

ANDRE “EN DAG I ØLLETS TEGN” ØLREJSER VI HAR FORETAGET

Vi elsker at afsætte “En dag i øllet tegn” når vi er ude at rejse – her er nogle af de andre rejser.

Nordøst London

Vi havde en fantastis dag i Nordøst London, med noge af de bedste bryggerier og ølbarer i gamle pubs vi har set.

Boston

En af de bedste turer vi har haft.  5 bryggerier, 2 restauranter og 4 ølbarer-  Fantastisk!

Malmø

Man behøver ikke at rejse langt for at få en lidt anderledes dag i øllets tegn  eller døgn vi havde i Malmø.  Flotte ølbarer, salhal og bryggeri.  Far i hatten var højdepunktet!

VI BESØGTE FLERE INTERESSANTE BRYGGERIER OG ØLBARER I LØBET AF WEEKENDEN.

London har et fantastisk udvalg af bryggerier så vel som ølbarer.  Her er at par af de andre vi fik med os i løbet af weekenden.

Camden Brewery

Kunne en god lager/pilsner gøre et mikrobryggeri succesfuldt i den første bølge af mikrobryggerier i 00’erne? Skulle man ikke lave humlede IPA’s, samt lave nogle rigtigt outrerede øltyper? Camden Town Brewery er beviset på at det var mulig.

Southampton Arms

Jeg kan med garanti sige, at det findes ikke en lignende ølbar i hele verden – og jeg mener det på den gode måde.  Findes det bedre?  Måske, men du skal lede længe!

Waterloo Tap

Godt jeg ikke bor i London og jeg skal ta toget hjem fra Waterloo Station. Da ville det være stor fare for at jeg ville ringe hjem og sige at toget er forsinket – igen.  Toget ville sikkert være til tiden, men forsinkelsen ville ligge hos Waterloo Tap.

Vil de besøge de historiske pubs i London

I 2014 var jeg fuldstendig opslugt af min blog Gule Gardiner og Klassikere.   Jeg besøgte mere eller mindre alle værtshuse i København.  Jeg havde et job hvor jeg rejste meget.  London var en af mine favoritter.  Jeg vandret gennem byen for at finde de bedste værtshuse, og fandt mange gode.

Så fik jeg besøg, og lavede en runde man godt kan nå på en dag (vi gjorde det) med nogle af de bedste af de bedste.  Tro mig – om du tager denne tur vil du ikke blive skuffet.