Et døgn i øllets tegn

Stockholm

 

 

 

 

 

 

Stockholm er en dejlig by. De har ikke så mange bryggerier i byen, men man kan få gode øloplevelser – her er en lille guide.

Nyd dejlige
Stockholm:

Stockholm er en af mine favoritbyer. Jeg var så heldig at få lov til at komme på erhvervsrejser i mange år, noget som kan ses på min gamle blog – gule gardiner og klassikere – hvor jeg har anmeldt 33 værtshuse og ølbarer.  

Desværre har mine erhvervsrejser til Stockholm stoppet op, så derfor stod en lille ferie i Stockholm højt på ønskelisten.  Når vi er i en by, skal vi have en dag i øllets tegn – også denne gang, Men det viste sig at blive en udfordring – det er meget som er lukket i Stockholm i juli!  Du kan heller ikke stole på Google/Facebook viste det sig. 

Selv om vi gjorde nogle bomturer, endte vi med en fantastisk rundttur i Stockholm!  Turen startet med eftermiddagsmad i Ôstermalms Saluhal.  Har du ikke været her, skal du prøve det.  Torverhallerne når ikke Saluhallen til sokkeholderne.  Vi startet med en dejlig middag med fisk og skaldyr. 

Så starter døgnet i øllets tegn:

 

Eftermiddag Dag 1

START

 

^
Ølhave i Humlegården

Omnipollo Flora

 

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Kungliga Humlegården 1, 114 32 Stockholm,

Omnipollo er bryggeri som er kendt for spændende øl og kreative design på øldåserne.  Det var derfor med spænding og forventning vi satte kursen mod parken med det passende navn Humlegården.   Der ligger en meget hyggelig, populær og lille ølhave. Et fantastisk sted.

Vi må stå lidt i kø for at komme ind, men vii fik lov til at få en venteøl på en bænk, så det gjorde ingenting.  Coronarestriktioner gjorde at man kun måtte sidde et selskab per bord. 

Der er 10 spændende øl på øllisten. En god spredning af stilarter, med en overvægt af (India) Pale Ales.  De smager fantastisk. 

Atmosfæren er fantastisk – når man ser ølhaven på lidt afstand, ser det ud om du skal til en hyggelig havefest.  Når du sidder derinde – føler du at du er til den hyggelige havefest, og der er klister på stolen.  Gode øl i hyggelig atmosfære, kan det blive bedre? 

^
Ørkenvandringen

Tegnergatan

^

Men vi skal videre. Tegnergatan har mange dejlige vandhul og ligger bare en dejlig spadseretur gennem Humlegården.  Vores første mål er gastropubben Man in the Moon, som har 30 ølhaner.  Har været der ofte, og har anmeldt den tidligere på søsterbloggen – Gule Gardiner.  Men vi får vores første overraskelse – selv om Google og Facebook siger den er åben, behøver den altså ikke at være det.  Denne mandag i juli, havde de taget ferie.

Men hvad gør det? Det ligger et tysk Bierhaus længere ned i gaden, som også skulle være åbent ifølge Google og Facebook.  Men nejda – lukket!

Krise!!  Ganen er knastør, og råber højlydt efter den dejlig, lindrende ravfarvede drik. Derfor stopper vi for nødproviant på Franky’s Burger, som i øvrigt reklamerer med Stockholms bedte burger.  Ikke det store øludvalg, men nok til at stoppe den akutte tørst.

Vi går optimistisk videre, uden at have lært hjemmearbejdet.  Ved hotellet ligger der et par rigtig gode steder. Vi ankommer The Flying Dog, men hvad møder vi? Igen en lukket dør

 

^
Formiddag i Stockholm

Venteøl på dampskib

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Strandvägen 18, 114 56 Stockholm

Efter jeg fandt ud at det lå et bryggeri på Fjäderholmerna i den stockholmske skærgård, her jeg drømt om at tage dit ud. Næste dag oprinder og ønsket vil blive opfyldt, eller vil det?  Vi finder ud at det går 2 færger ud til øen. Solen skinner fra en skyfri himmel og vi vælger den som går hver halvtime og giver den flotteste tur igennem Stockholms gader, denne formiddag.  Vi kommer frem til færgen – men den første bilet vi kan få er først om 2 timer – det er så populært.  Så vores tip er – bestil på forhånd! 

Heldigvis ligger der længer ned af kajen, et skønt gammelt dampskib, som er gjort om til restaurant og bar.  Vi fik sidde helt yderst ved vandet, med en fantastisk udsigt over havnen.  Med noget koldt i ganen, kan man godt få tiden til at under skyfri himmel. 

 

Galleri

Flere stemnings-billeder 

DAG 2

Dejlige steder

^
I Skærgården

Fjäderholmarnas Bryggeri

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Stora Fjäderholmen, 100 05 Stockholm

Turen ud til bryggeriet tog 25 minutter gennem skærgården.  Lokationen til bryggeriet kunne ikke være bedre.  Du står af båden, går et skridt til højre, og wupti, du er på bryggeserveringen til bryghuset!  Selve bryghuset er en vakker, rødmalet gammel søbod.  På bryggen er det flere båse, som ligger i eftermiddagssolen, med vakker udsigt over vandet og øerne. 

Inde er det fuld maritim stemning, blandet det rustikke stil som er så vanlig på bryghuse nu for tiden.  Der er meget træ og gammelt bølgeblik. Det lille bryggeri, Bryggeriet kan man se helt inderst i det lille lokale. 

De har 8 øl på hanerne, igen et overskud af IPA. Udover disse synes jeg Red Ale og Pilsneren var drikværdig.  Du kan også få god pubmad her. 

Bryghuset ligger på de fantastisk Fjäderholmerna.  Her er det røgeri, restaurant, whiskylager, kunstnere og badning.  Da det var så varmt i byen, bestemte vi os for at returnere næste dag for netop badning og smage lidt god røgt mad.  Det kan anbefales!  Vi tog denne dag, den andre færge, som går hver tiime.  Her var det ikke så lang kø. 

^
Den med testbryggene

Nya Carnegiebryggeriet

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Ljusslingan 15-17, 120 64

Da vi kom til byen, tog vi en Uber til næste destination.  Nye Carnegie bryggeriet ligger også flot placeret ude ved vandet.  Trappe terrasserne gør at alle har god udsigt over vandet når man sidder ude, noget som var naturlig denne dejlige aften.  Inde i Gastropuben er det stort.  En stor bar i stål og træ og stor ølhal. 

Nya Carnegie bryggeriet er et af Carlsbergs udvikling- og testbryggerier.  Chancen er stor for at du får prøve et af testbryggene når du får øl fra en af de 10 haner.  Udover egne bryg, havde de også bryg fra Brooklyn Brewery.  Dejlige øl. 

^
Den lukkede

Qvarnens Brygghus

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Kvarnholmsvägen 56, 131 31 Nacka

3 km videre ud af Stockholm ligger et andet bryggeri vi gerne ville besøge. Vi tjekket både Facebook og Google, og det står åbent!  Klog af skade ringer vi på telefonnummeret. En hyggelig svenske siger at desværre, det er lukket.  Havde vi ringet dagen før, så havde han holdt åbent. Synd.

^
Ølbar uden service

Akkurat

^

Hjemmeside – klik her
Adresse: Hornsgatan 18, 118 20

Vi tog derfor til den store ølbar Akkurat på Söder.  Ølbaren som har alle forudsætninger for at være et fantastisk sted, men som falder igennem gang efter gang.  De har gode øl, men servicen er dårlig.  Tip, bestil ny øl når du får en, for det tager usandsynlig lang tid for de at tappe en øl. 

Vi havde et fantastisk døgn i Stockholm, selv om Akkurat ikke leverede. 

Galleri

Dejlige,
Dejlige

Stockholm

 

Gule Gardiners Stockholmsguide

Se alle besøgte værtshus og ølbarer på vores  søsterblog