Da jeg skulle lave en Low Country Boil skulle jeg have sauce til. I en af opskriften til stod det at jeg skulle bruge “Old Bay Seasoning”. Det har man ikke Danmark -det er godt at jeg har lavet en opskrift her.
Sovsen var den mest populære af de sovse jeg lavede til skaldyrsgryden.
Hvidløgs smørsovs for skaldyr
En fantastisk sovs til skaldyrsgryde
Ingredienser
- 3 spsk hvidløg knust
- 250 g smør
- 60 ml olivenolie
- 1/2 stk løg hakket
- 3 spsk old bay seasoning se opskrift her på siden - link over
- 200 ml ølfond med kylling
- 1 spsk citronpeber
- 1 spsk paprika
- 1 spsk cayennepeber
- 1 spsk chiliflager
- 2 tsk citronsaft
- 1 spsk brunt farin
Sådan gør du
- I en medium gryde over medium-lav varme tilsættes 125 g smør og olie.
- Når smørret er smeltet, tilsættes løg og steger til de bliver klare og gennemsigtige
- Tilsæt hvidløg og sautér cirka 1 minut.
- Tilsæt Old Bay krydderier, citronpeber, paprika, cayennepeber, rød peberflager, citronsaft og farin. Bland sammen.
- Skru varmen til lav, og tilsæt det resterende smør.
- Lad det simre, indtil smørret er smeltet, under konstant omrøring.
- Tilsæt ølfond og kog i et par minutter, indtil saucen er let tyknet.
- Fjærn fra varmen og brug til dine skaldyr
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer