Hvad gør du når du har næsten en halv lammekølle tilbage efter festmiddagen med Grillet “sommerfugl lammekølle med krydderurter. Kødet er så delikat at det kan bruges til pålæg, men hvad med at lave noget helt andet? Lammekebab er jo godt, eller hvad?
Jeg laver en kebab krydderiblanding. Skærer kødet i bidder og blander i krydderiet og lad det stege godt. Vi finder også en god og stærk chiliolie som passer til. Når man også har fået en friture, laver man også nogle pommes frites til!
Resultatet er fantastisk. Det er måske den bedste lammekebab jeg har fået. Det syntes også resten af familien. Fantastisk!
Til kebab drikker jeg en god IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Lammekebab i pita
Ingredienser
- 800 gram lam rvi brugte rester fra sommefugl lammekølle
kebabkrydderi
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1,5 tsk stødt koriander
- 3 tsk hvidløgspulver
- 1,5 tsk røget paprika
- 0,5 tsk Cayennepeber
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk salt
chiliolie
- 4 spsk chiliflatger
- 1/2 dl vand eller øl!
- 45 g tomatpuré
- 1 knivspids stødt spidskummen
- 1 knivspids salt
- 1 stk citron saften herfra
- 1 tsk Sukker
- 1 dl olie brugte rapsolie
- 1 knivspids cayenne peber
Sådan gør du
- Find frem lammet. Har du ikke rester, kan du også bruge ferskt lam.
Chiliolie
- Kog op chiliflager og vand(øl) i en gryde. Lad det koge under omrøring, så alt væske fordamper. Pas på at chilflager ikke brænder på,
- Tilsætttomatpure, hvidløg, spidskommen, salt, citronsaft og sukker. Kog op igen, fortsat under omrøring.
- Tag gryden af varmen, lad den køle i 10-15 minutter. Smag til og brug lidt cayenne eller chili til at justere styrken.
- Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.
Kebabkrydder
- Bland alle krydderier til kebabkrydderiet.
Det hele
- Skær lammet i små bidder og steg i en pande med krydderier
- Server i Pitabrød med chiliolie og det tilbehør du måtte ønske
- Det er også godt med pommes frtires
Seneste kommentarer