Jeg elsker iskrem.  Elsker,  Jeg mener elsker.  Min drøm har været at få en iskremmaskine.  Men, det går ikke i vores lejlighed. Vi har ikke plads til en sådan.  Derfor var glæden stor, da jeg fandt en måde hvor man måske kunne lave en iskrem uden maskine.  Nøgleingrediensen var “sweet condensed milk”  Hvad er det for noget? Tænkte jeg.  Så fandt jeg ud, at det skulle de fleste supermarkeder nu i bageafdelingen.  Jeg travede op på min lokal Spar, og de havde varen.

Kun 5 ingredienser inklusive med øl? Det er næsten en rekord! Men jeg fandt hurtigt ud, det var en success!  Wow, det er godt!

Limfjordsporter er en af mine favoritøl, det var den som gjorde mig interesseret i Specialøl.  Derfor lå det til højrefoden at bruge den.

Den er enkel at lave, og smager fantastisk.  Det kommer flere varianter fremover.

Velbekomme!

Limfjordsporter Chocolate Chip iskrem

En dejlig kremet iskrem
5 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter
8 timer
Samlet tid 8 timer 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 ml piskefløde
  • 125 ml Sød kondenseret mælk (sweetened condensed milk)
  • 1 tsk vanilje
  • 300 ml Limfjordsporter delt i 2 like portioner
  • 65 g chokolade chips (hak fra en plade)

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en stor skål kombineres piskefløde, sødet kondenseret mælk, vanilje og 150 ml Limfjordsporter
  • Pisk indtil massen tykner og begynder at danne mellemstore toppe.
  • Hæld ismassen i to 355 ml sylteglas, og lad det være 2,5 cm luft til toppen af glasset. Har du ismasse tilbage har du et par valg. Du kan slurpe det i dig, eller frys det i et 3. glas
  • Hak din chokoladeplade og tilsæt 2 spsk chokoladechips til hvert sylteglas og fold de ind i massen med en ske Læg lågene løst på glassene og frys i 6-8 timer.
  • Når du skal servere tager du glassene ud af fryseren og lad isen temperere i køleskabet i cirka 20 minutter.
  • Fjern låget og hæld forsigtigt de resterende 150 ml Limfjordsporter jævnt over isen i glassene. Server med en ske.
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var