Min kære hustru så min liste over hvad jeg skulle smage på Ølfestivalen.  Hvad med mig? Skal jeg ikke have en liste?

Vi har forskellig preferencer min kone og jeg.  Hun simpelten elsker IPA, specielt de Hazy.  Da vi er ude, stoler hun på at jeg vælger den rette for hendes smagspalette. Derfor ville hun også at jeg skulle komme med forslag til hendes øl på festivalen.  Eneste guide jeg fik, var – de skal smage som dem i Berlin.  Vi har haft nogle rigtig gode rejser til Berlin, men det hun henviser til er en stjernestund hos BRLO bryggeriet.  Der fik Lotte det hun fortsat mener er de bedste øl hun har smagt.  Det er en stor opgave jeg har fået!

Inde på festivalens hjemmeside  kan jeg se at man ikke går ned på IPA, heller ikke de Hazy. Men nu skal hun ikke bare have de, så hun får en blanding af IPA fra forskellige bryggerier. Vi glæder os til at føle atmosfæren igen, og møde alle de hyggelige og søde mennesker!

20KM JUICY HAZY IPA – Bryggeriet Skands

20KM JUICY HAZY IPA er en frisk NEIPA med en intens og frugtig humlekarakter og en hazy strågul farve.

Den er brygget på Pale Ale malt, Maris Otter malt, havre og hvede som giver en let maltkrop med en uklarhed og juiceagtigt udseende.

Der er brugt Cascade, og Mosaic humle. Øllet er overgæret og ufilteret.

Stilart: IPA (India Pale Ale) – New England IPA

Alkohol: 5.0%

RESTED & READY – Too old to die young

Frisk, frugtig, hazy IPA. Tørhumlet med Galaxy, Citra BBC og Ekuanot.

Amerikansk IPA: En kraftig humlet pale ale, med markant præg af amerikanske og mere moderne humletyper.

Alkohol: 5.4%

COLUMBUS IPA – Det lille bryggeri

Opdag og udforsk denne kraftigt humlet IPA. Tyske og engelske malttyper, amerikansk gær og oceaner af amerikansk Columbus humle. En gylden øl med et dejligt præg fra den Amerikanske Columbus humle, der leder tankerne hen på en blomstereng og frodige græsmarker. En øl med en stor afsluttende humlebitterhed.

Facts for nørder:
4 typer malt (Pilsner, Caramunich 1, Oats, Munich)
1 type humle (Columbus) Tørhumlet.
OG: 1.076 FG: 1.016  7,8% vol. alkohol.
IBU: 74 EBC: 23
Indhold 0,5l.

Ingredienser: vand,Byg & havremalt, humle og gær.

BUMBERSHOOT  – Amager Bryghus

New England IPA: En tåget pale ale med kraftig frugtig karakter, uden den typiske bitterhed som forbindes med IPA. Stilarten og eksemplerne bør nydes så friske som muligt.

7,5% Tørhumlet Hazy IPA

HAZY MANGO FIX – Ghost Brewing

Brewed with Mango Puree 🍺

Stilart: IPA (India Pale Ale) – New England IPA

Alkohol: 6.0%

 

LIBRA – Slowburn Brewing Co-op

Fyldig og fluffy IPA brygget med en god del hvede og havre. Gæret med Conan gær der giver en smule sødme og en rund mundfylde som bakkes op af store mængder dry-hopping med Ekuanot, Citra & Mosaic.

Stilart: IPA (India Pale Ale) – New England IPA

Alkohol: 6.5%

LIMFJORDS BALTIC IPA – Thisted Bryghus

Dette mørke bryg er en stærk udfordrer til favoritterne i Limfjordsserien. Den er kompleks og unik i både smag og udseende. De mørke malte giver den fyldighed og stilmæssigt ligger den i stilarten Cascadian Dark Ale. En stilart der også går under navnet Black IPA. Som navnet hentyder til, er det friskheden fra humlen der bidrager til både smag og aroma. Humlerne Chinook, Amarillo og Mosaic er amerikanske og giver et indtryk af frugt og bær, som man normalt forbinder med en traditionel IPA.

I glasset vil Limfjords Baltic IPA være næsten sort og skummet lækkert nøddebrunt. Det skyldes de nøje udvalgte mørke malttyper, der leder tankerne i retning af Stout og Porter. Med det i betragtning overrasker Limfjords Baltic IPA alligevel med hvor let-drikkelig den er. Nyd den til eksempelvis burger og kraftige oste.

Kort sagt så giver den noget fra begge verdener. Det aromatiske fra en IPA, mod den mørke farve og noter man kender fra Stouts og Portere. I sin bitterhed ligner Limfjords Baltic IPA en traditionel amerikansk IPA, ca. 55 IBU.

Black IPA: En sort IPA der kombinerer mørke malte med kraftig humling. Som i den almindelige IPA skal der være et markant præg af amerikanske og/eller mere moderne humletyper. Bliver de mørke malte dominerende er der nærmere tale om en moderne porter/stout eller imperial stout. Findes både i styrke svarende til almindelig og imperial IPA.

Stilart: IPA (India Pale Ale) – Black IPA

Alkohol: 6.5%

MANGO MUSSOLINI – Fanø Bryghus

Mango Mussolini is a hazy IPA with lush notes of tropical fruit, fresh squeezed orange juice, pineapples and cut grass. Citra, Mosaic, Chinook and El Dorado hops provide a slight bitterness, balancing out the fruit flavours of citrus and mango.  Flaked oats add a silken mouthfeel, giving the beer a round finish.

ABV: 5,4%

IBU: 40

MEMORIZE THE BASICS HAZY IPA – Bicycle Brewing

Session IPA med lidt ekstra sødme og krop. Antydninger af tropiske og citrusfrugter. Hoppet med Brew-1 og Eldorado. Super frisk, brygget særligt til Ølfestivalen. 4,5%

Ses vi?